Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır? Koronavirüs aşı randevusu iptal edilir mi? MHRS ile Aşı randevusu alma ekranı
        1

        Omicron varyantının hızla yayılmasıyla koronavirüs aşı randevusu nasıl, nereden alınır sorusu vatandaşlar tarafından sıkça aratılıyor. Peki Koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır? Koronavirüs aşı randevusu iptal edilir mi? İşte MHRS ile Aşı randevusu alma ekranı...

        2

        MHRS İLE RANDEVU NASIL ALINIR?

        Hastaneden randevu oluşturmak isteyen vatandaşlar, iki seçenek ile randevularını alabilirler. Bunlardan biri ALO 182’yi aramak. Randevu almak için diğer bir yöntem ise, MHRS internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve oluşturulan şifre ile birlikte alınabiliyor.

        MHRS internet adresi üzerinden randevu almak için; Eğer üye değilseniz “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

        Üye olduktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayarak T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile birlikte istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

        3

        KORONAVİRÜS AŞI RANDEVUSU ALMA EKRANI

        Coronavirüs aşısı için Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 184'ten randevu alınarak başvurulabilecek. MHRS sistemine E-Devlet veya turkiye.gov.tr adresinden girilmektedir.

        mhrs.gov.tr üzerinden de işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

        Turkiye.gov.tr ya da e devlet mobil uygulamalarından da giriş yaparak ve arama bölümünden MHRS yazarak ulaşmak ve koronavirüs aşısı için randevu almak mümkün. Koronavirüs aşı başvurusu işlemleri e-devlet, e-nabız, MHRS mobil uygulamaları üzerinden de yapılabilecektir.

        REKLAM
        4

        AŞI RANDEVUSU İPTAL EDİLİR Mİ?

        Belirlenen tarihte aşı randevusuna gidemeyecek olan vatandaşlar aşı randevusunu MHRS ve e-Nabız sistemi üzerinden iptal edilebilirler.

        MHRS, e-devlet ve e-nabız sistemleri üzerinden korona virüs aşısı randevusu iptal etme işlemi için;

        www.mhrs.gov.tr internet adresi üzerinden "randevu al" yazılı butona tıklayın.

        TC kimlik numarası ve şifre gibi bilgileri boşluklara yazdıktan sonra giriş yapın.

        Ekranda yer alan "Randevu geçmişi" yazılı butona tıklayın

        Aktif haldeki randevularınız arasında yer alan korona virüs aşısı randevusunun yanında yer alan "iptal et" seçeneğine tıklayın.

        Mobil uygulama kullanıyorsanız yine randevu geçmişine tıklayarak aşı randevunuz üzerinde yer alan iptal et butonuna tıklamanız gerekmektedir.

        TELEFONLA AŞI RANDEVUSU İPTAL ETME

        Sağlık Bakanlığı MHRS, e-devlet ve e-nabız ya da ALO 182 üzerinden almış olduğunuz korona virüs aşı randevusunu telefon ile ALO 182 üzerinden iptal edebilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ