Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kuzey Marmara otoyolu açılışı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

        Açılış töreninde konuşan Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Çatalca-Yassıören Kesimi ile Habibler Kavşağı-Başakşehir Kavşağı arasının resmen hizmete açıldığını bildirdi. Kuzey Marmara Otoyolu'nun 398 kilometre uzunluğunda olduğunu, projenin 70 kilometrelik Kınalı-Odayeri Kesimine bugüne kadar 1,2 milyar dolar yatırım yapıldığını kaydeden Erdoğan, otoyolun Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de içinde olduğu Odayeri-Kurtköy arasının trafiğe açık olduğunu, Odayeri-Yassıören arasının 29 Ekim'de İstanbul Havalimanı'yla hizmete sunulduğunu ve bugün açılışı yapılan kısımla otoyolun Çatalca'ya kadar uzatıldığını anlattı.

        İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları...

        Bugün Çatalca 75 bine yaklaşan nüfusuylaönemli bir kültürdür. Açılışın yaptığımız otoyolla Çatalca İstanbul'un merkezine her günbiraz daha yaklaşmaktadır. Çatalca çevreyolunu da bu yıl sizlerin hizmetine sunacağız. İlçemizin turizmini geliştirmek için bu bölgede her türlü doğa sporunu teşvik edecek düzenlemeler yapacağız. Artık ilçe merkezinin içinde kalan küçük sanayi sitesini kaldırıp, daha geniş bir alanda modern bir sanayi tesisi kuracağız. Çatalca'yı geleceğe taşıyacak tüm projelerimiz hazır. İlçemizi şaha kaldıracağız.

        REKLAM

        ANKARA'DA YOLSUZLUKLAR İÇİNDE ADAY BULMUŞLAR

        İstanbul'a getirdiğimiz hizmetlerianlatsam günler yetmez. Projeler hazır. Ben zaten İstanbul'u çok işi biliyorum. İstanbul'u o CHP zihniyetinden, çöp dağlarından, susuzluktan kurtardık. CHP çöp, çukur, çamur demektir. Yolsuzluk, yokluk, yasaklar demektir.Şimdi Ankara'da yolsuzluklar içinde bulunun aday bulmuşlar. Adamda her türlü yolsuzluk var. Hesabını veremiyor şu anda. Bay Kemal çık adayının karşılıksız senetle dolaştığını sen izah et. Şimdi kaçıyorlar, arkadaşlarımız da onları kovalıyor.

        KİMİN İNANCINA, GİYİMİNE KUŞAMINA KARIŞTIK?

        Soruyorum size biz bugüne kadar İstanbul'a ve Türkiye'ye eser kazandırmaktan bir şey yaptık mı? Kimin inancına karıştık? Kimin giyimine kuşamına karıştık? Hak ve özgürlük açılımlarını biz hayata geçirdik. Kim varsa bu ülkede biz yaratılanıyaradandan ötürü sevdik. Türkiye'yi 17 yılda kat be kat biz büyüttük. Biz zenginleştirdik. Bizim amacımız ülkemizin kazanımlarını daha ileriye taşımak. İstikrar ve güven iklimini tekrar tesis ederek 2023 hedeflerine ulaşacağız. İstanbul her mücadelemde yanımda oldu.

        ÖNCE SEN KENDİNİ BİR TEST ET

        Yeni Zelanda'da yaşananları gördünüz değil mi? Avustralyalı bir senatör bir edepsizlik yaptı. O edepsizliğin bir benzerini de ana muhalefetin başındaki zat yaptı. Hale bak! Avustralya'daki dinsiz midir nedir bilmem. O bu ifadeleri kullandı. Bay Kemal sen Müslümansan terörünkaynağının İslamdünyası olduğunu nasıl söylersin? Önce sen kendini bir test et. Adamın söylediği ortada İslam dünyası kendisine bir bakmalı diyor. Bir Müslümanbunu Müslümanlaranasıl yakıştırır? Bunu söyleyemezsin. Bunu söylediğin zaman biz burada gürleriz. Senin bir defa vatanseverliğin diye bir şey yok. Sen bu ülkede teröristlerle birliktesin. 4'lü bir çete beraber yürüyorlar.Bu ülkeyi bölmeye sizin gücünüz yetmez. Bunu bir defa bileceksiniz.

        Siz devlete darbe yaptınız 16 saatte işinizi bitirdik ya! Bir telefon mesajıyla on binler yüz binler meydanlara döküldü. Şimdi hesap veriyorlar. Daha çok hesap verecekler. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Benim milletimin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yok.

        Gezicidir bu Bay Kemal ayrıca... İstiklal Caddesi'ndeki bütün dükkanları yakıp yıktılar. Daha oradan tanırız biz bunları... Bunlara asla nefes aldırmayacağız. Bu milletin değerleriyle onlamayın. Faturası ağır olur. Biz sizin geçmişinizi iyi biliyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ