Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KYK ek yurt başvurusu ne zaman, başladı mı? 2022 KYK yurt başvuruları ek tercihleri nasıl ve nereden yapılır, ek yerleştirme son gün ne zaman?
        1

        KYK ek yurt başvuru tarihleri araştırılırken Bakan Kasapoğlu yeni bir sürecin başlayacağını açıkladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı; yatay geçiş, dikey geçiş, yüksek lisans, doktora ve özel yetenekle yerleşen öğrencilerin başvuru yapacağı tarihi açıkladı. Peki, KYK ek yurt başvurusu ne zaman yapılacak? İşte GSB KYK ek yurt başvuru tarihi detayları...

        2

        KYK EK YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

        KYK ek yurt başvuruları beklenirken Kasapoğlu 3 Ekim’de yeni süreç olacağını duyurdu. GSB'den yapılan açıklamaya göre; yatay geçiş, dikey geçiş, yüksek lisans, doktora ve özel yetenek öğrencileri için; yurt başvuruları başladı!

        Son başvuru günü 5 Ekim 2022 saat 23:59 olarak duyuruldu.

        3

        KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

        Yurt başvuruları e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet’teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri; bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzelttirmeleri gerekiyor.

        Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

        4

        "2. FAZI DA ÖNEMLİ BİR REKORLA TAMAMLAMIŞ OLDUK"

        Büyük bir başarı yakalayarak 2. fazı tamamladıklarını anlatan Bakan Kasapoğlu, "Bugün itibarıyla 2. faz neticesinde yurtlarımızda talep karşılama oranımız yüzde 92 oldu. 2. fazı da önemli bir rekorla tamamlamış olduk. Bugünkü verilerimize göre her 100 öğrenciden 92'sini yerleştirmiş olduk. Bundan 22 sene önce başvuran 100 kişiden 12'sinin yurtlara yerleştiğini göz önüne aldığımızda bugün itibarıyla Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görürüz. Daha 3. ve 4. fazlarımız var. Bu gurur Türkiye'nin gururdur." diye konuştu.

        5

        Yerleştirmede 2. faz sonunda 60 ilde yedeksiz bir şekilde il merkezlerinde başvuran herkesin yerleştiğini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Bu süreçlerin sonunda il il, ilçe ilçe yaptığımız detaylı çalışmalarımızı, fazlarımızı başarıyla tamamlayacağız. İnşallah 3 Ekim'de yeni bir süreç var. Yatay, dikey geçiş, yüksek lisans, ve doktora yapacak arkadaşlar ek kontenjan vesilesiyle özel yetenekle yerleşen arkadaşlarımızın da bir başvuru süreci olacak. Bunu da 3-5 Ekim tarihlerinde alacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

        Bakan Kasapoğlu, üniversiteler için şehir değiştirecek öğrenciler için de gar, havalimanı ve otogarlar da bakanlık stantlarının olacağını, gençlere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ