Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Lüksemburg Türkiye maçını spor yazarları yorumladı: En önemli avantajımız... - Spor haberleri - Futbol Haberleri
        1

        A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup üçüncü hafta maçında deplasmanda Lüksemburg'u 2-0 mağlup etti ve grup liderliğini sürdürdü.

        2

        Ay-yıldızlı ekibin ilk yarısını da 1-0 önde kapattığı mücadelede golleri Hakan Çalhanoğlu ve Serdar Dursun'dan geldi. Gruptaki üçüncü maçını da kazanan Türkiye 9 puanla liderliğini sürdürdü. İlk yenilgisini alan Lüksemburg ise 6 puanla ikinci sırada kaldı.

        3

        Grubun diğer maçında ise Faroe Adaları, Litvanya'yı 2-1 mağlup etti. Faroe Adaları 3 puana yükselirken, puanla tanışamayan Litvanya son sırada kaldı. Türkiye, gruptaki dördüncü maçını 14 Haziran Salı günü İzmir'de Litvanya ile oynarken, aynı gün Lüksemburg, Faroe Adaları'nı konuk edecek.

        4

        Spor yazarları, A Milli Takım'ın Lüksemburg deplasmanında aldığı 2-0'lık galibiyeti değerlendirdi.

        5

        UĞUR MELEKE: Gruptaki üç rakibimizin toplam ederinin 10 katı kadar değerli bir milli takım olarak C Ligi’nde olmamızın en önemli avantajını yaşıyoruz şu an: Denemeler yapıyoruz. Taktiksel olarak elastikiyetimizi test ediyoruz. Oyuncu kazanıyoruz. Lüksemburg deplasmanı da bu yenilenme sürecinin üçüncü ayağıydı bir bakıma. İlk iki maçta 4-4-2 oynamıştık, Halil bağlantı oyuncusuydu.

        6

        Lüksemburg'da ilk devrede üçlü orta sahaya döndük, santrfor sayımızı teke düşürdük ama pek iyi verim alamadık. İkinci devrede Serdar Dursun'un en uca, Doğukan’ın ikinci santrfor rolüne, Kerem Aktürkoğlu’nun sola geçmesiyle hücumda bir tık daha hareketliydik. Maç boyunca yaptığımız hücum pres de umut vericiydi.

        7

        İLKER YAĞCIOĞLU: Gruptaki rakibimiz gibi görünen ama asla Milli Takımımızla kıyaslanmayacak Lüksemburg'a karşı maça çok iyi başladık. Neredeyse ilk 15 dakikada bırakın kalemize gelmeyi, orta saha çizgisini bile geçemediler.

        8

        Ama karşılığında ürettiğimiz pozisyon neredeyse yok nedecek kadar az. Söylemeye çalıştığım şey kapanan takımları açmakta ve ilk golü bulmakta zorlanıyoruz ki bu rakipler bizim kalibremizin altında takımlar. İşin savunma tarafında yine son derece başarılıyız.

        9

        ATTİLA GÖKÇE: Stefan Kuntz, takımın eksiklerini sayarken haklı. Onların giderilmesi, takım sistematiğinin oturtulması ve oyuncuların birbirine alışması için zamana ve denemeye ihtiyaçları vardı. İşte Uluslar Ligi’nin belki de en yararlı yanı bu! Bizim futbolumuzda altın kuşak olarak tanımladığımız yeni oyuncuların sahneye çıkması eskisinden daha sık aralıklarla gerçekleşmeye başladı. Bu çok umut veren bir gelişme.

        10

        Şimdi yapılacak iş, kendimize yakıştıramadığımız bu C kategorisinden kurtulup hak ettiğimiz daha zor B grubuna geri dönmek ve elemelere kadar takım sistematiğini oluşturmaktır.

        11

        ÖMER FARUK ÜNAL: Belki bu C Ligi bizim için hazır bir fırsat. Kadronun gelişimi ve bir arada oynama ezberi kazanmak için... 2024 Avrupa Şampiyonası elemeleri için bundan iyi prova mı olur? Bir şeylerin değiştiğini de kabul edelim.

        12

        Lüksemburg karşısında etkili başladık. Rakip sahaya yığıldık, kornerler, duran toplar... Baskı altına aldık. Baskımız penaltı kazandırdı. Rakip ceza sahasına çok girdik. Ama çerçeveyi bulan top sayısı çok azdı. İkinci yarıda Zeki'nin sert şutunda dönen topta Serdar Dursun'un pozisyonu dışında hiç yoktuk. Serdar Dursun'un golü ve oyunu dışında skor ve futbol çok yavan kaldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ