Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Burhan Öcal'ın dört tutkusu

        Perküsyon sanatçısı Burhan Öcal, kanserli hastalar yararına düzenlenen klasik otomobil turuna katıldı. Öcal, hayatında aşk, müzik ve darbukadan sonra klasik araba tutkusunun da bir virüs gibi kanında dolaştığını söyledi.

        Uğur USLUBAŞ / BURSA AHT

        Bursa'da, Osmangazi Rotary Kulübü'nün Klasik Otomobil Kulübü ile birlikte kanser hastaları yararına düzenlediği ''Klasik Otomobil Turu''nun, startı verildi. Start öncesi konuşan Osmangazi Rotary Kulübü Başkanı Deniz Şahin, Bursa Klasik Otomobil Turu'' etkinlik projesinden elde edilecek gelir ile sitosantrifüj cihazını UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kazandırmış olacaklarını belirtti. Bursa Klasik Otomobil Turu''na çok sayıda klasik otomobil tutkunu araçlarıyla katıldı.

        Dünyaca ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öçal da 1970 model ''Ford Galaxie 500'' marka otomobiliyle tura katılarak etkinliğe destek verdi. Sanatçı Öçal'ın startını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe verdi. Klasik otomobil tutkunları start noktasından başlayarak ''Nilüfer, Aksungur, Ahmetbey, Gündoğdu, Kurşunlu, Altıntaş, Güzelyalı, Mudanya Trilye, Esence, Yeniağaç, Gölyazı, İzmir Yolu güzergahını izleyerek yine alışveriş merkezi önünde turu sonlandıracak.

        OTOMOBİLE BAKMAK ÇOCUK BAKMAKTAN DAHA ZOR

        Klasik araba tutkusunun kanında bir virüs gibi var olduğunu belirten Burhan Öçal, garajında 3 adet klasik otomobilinin bulunduğunu belirtti. Sahip olduğu klasik otomobillerin çoğunu sattığını söyleyen ünlü sanatçı "Otomobil bakmak çocuk bakmaktan daha zor. Günlük hayatta binek olarak kullandığım otomobillerle birlikte 7 otomobilim var, daha fazlaydı. Ama, bazılarını sattım" dedi. Tura katıldığı 1970 model Ford Galaxie 500 otomobilini Amerikalı bir Nato subaydan satın aldığını belirten Öçal, 40 yaşında ve 80 bin kilometredeki klasik otomobilinin hala çok iyi durumda olduğunu dile getirdi.

        LOS ANGELES'TA BİR ERMENİYE ROLLS ROYCE ISMARLAMIŞ

        İsmini vermek istemediği Amerikanın Los Angeles kentinde yaşayan bir Ermeni'ye ısmarladığı Rolls Royce marka otomobilini şu günlerde teslim almak için sabırsızlanan Burhan Öçal rally konusunda da iddialı, Tura katılmadan önce kundura ayakkabılarını çıkarıp özel ayakkabılarıyla 1970 model Ford Galaxie'nin direksiyonuna geçen Öçal, "Parmaklarım kadar direksiyonumada güveniyorum. İsviçre'de yaşıyorum. 3 senede bir yarış yapıyoruz. 40 senedir otomobil kullanıyorum. 14 katogoride lisansım var" diye konuştu.

        SİTOSANTRİFÜJ CİHAZI NEDİR ?

        Sitosantrifüj cihazı hastalardan alınan vücut sıvılarında beyin, omurilik sıvısı, plevra (akciğer zarı), periton (karın zarı) gibi bölgelerden kansere bağlı biriken sıvılar ile kanserli hücrelerin parçalanmadan düzgün bir şekilde ayrıştırılmasını sağlayarak, mikroskopta kanser hücrelerinin olup olmadığı konusunda doğru tanı konulmasını sağlıyor

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ