Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Atilla Özdemiroğlu: "Yaşamın en büyük hediyesi ölümdür"

        HT MAGAZİN

        İpek Tuzcuoğlu’na samimi açıklamalarda bulunan Atilla Özdemiroğlu, yakın dostu Sezen Aksu’nun hastalığının ortaya çıkmasından bu yana her gün kendisini aradığını ve tedavisiyle yakından ilgilendiğini açıkladı.

        Yaşamıyla ilgili bilinmeyenleri ‘İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de paylaşan Attila Özdemiroğlu, son dönemde mücadele ettiği kanser hastalığını ve müzikle tanışma öyküsünü anlattı. Müziğe mandolin çalarak başladığını anlatan Özdemiroğlu, “Babam Yüksek Teknik Okulu’nda öğretmendi. Yanında İnönü Enstitüsü vardı. Orada 2. Dünya Harbi’nden gelen Yahudi Almanlar enstrüman atölyesi açtı. Ben öyle başladım. Mandolin hediye geldi. Kendimi üç ay sonra Ankara Radyosu’nda buldum. Keman eğitimi de aldım. Müzik öğrenmeye başlayınca bütün tınıları öğrenmek istiyorsunuz. Trompet çok az çaldım. 42 yaşında piyano, şu dönem çelloya başlamıştım ama son metodumu bitirmedim. Öğrenmenin yaşı olmamalı, sonu yok.” Özdemiroğlu programda Sezen Aksu ile dostluklarından da bahsetti.

        SEZEN AKSU’NUN VEFASI

        “Sezen gerçek bir yetenek. İnsanlık tarafı başka bir deryadır. İçindeki çocuğu hiç kaybetmedi. Duygularını dibine kadar yaşar” diyen Özdemiroğlu, “Hastalığım ortaya çıktığından beri her gün ya arıyor ya soruyor ya bir şey gönderiyor ya da geliyor” diyerek Aksu’ya şükranlarını sundu. Özdemiroğlu hastalığıyla ilgili ise “Steve Jobs’un sözüne inanıyorum. “Yaşamın en muhteşem hediyesi ölümdür” diyor. Yaşamın sonlu olması güzel şey. Ondan sonra başka yerlere açılacağını düşünüyorum, enerji yok olmuyor, bu beden terk edilebilir ama esas olan ruhtur, enerjidir, bilinçtir” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ