Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Mayıs Kraliçesi Kore’den geldi

        HABERTÜRK MAGAZİN

        Başrolünü güzel oyuncu Yağmur Tanrısevsin’in üstlendiği SHOW TV’nin yeni sezon bombalarından ‘Mayıs Kraliçesi’ paylaşılamıyor! Erdal Özyağcılar’ın, “Benim hikâyem, emeğimi çalmışlar” çıkışıyla gündeme gelen dizinin yapımcısı Birol Güven, iddialarla ilgili konuştu.

        ‘Çalma’ iddialarıyla ilgili dava açacaklarını açıklayan ünlü yapımcı, “Senaryo bize değil, Güney Kore’ye ait. ‘May Queen’ adlı dizinin senaryosunu telif ücretini ödeyerek aldık, adıyla birlikte bire bir tercüme ettirdik” dedi.

        KAYNAKÇI KIZIN AŞK HİKAYESİ

        Birol Güven ile Erdal Özyağcılar’ı karşı karşıya getiren ‘Mayıs Kraliçesi’, gemi tersanesinde kaynakçılık yapan genç bir kızın aşk hikâyesini konu alıyor. Trakonya balığı özellikle Ege ve Marmara denizinde görülen zehirli bir balık türü. İğnesi şiddetli ağrı ve şişmelere neden oluyor.

        "MAYIS KRALİÇESİ ÇALINTI DEĞİL"

        ‘Mayıs Kraliçesi’ dizisinin çekimleri başlamadan tartışması başladı. Erdal Özyağcılar’ın “Benim hikâyem. Emeğimi çalmışlar” dediği dizinin yapımcısı Birol Güven, “Mayıs Kraliçesi ismiyle ve tüm senaryosuyla Kore’den alındı” dedi.

        Yeni sezonda SHOW TV’nin iddialı dizi projelerinden birisi olacak ‘Mayıs Kraliçesi’, henüz yayına girmeden tartışma konusu oldu. Usta oyuncu Erdal Özyağcılar, Yağmur Tanrısevsin’in tersanede kaynak yapan bir kızı canlandıracağı dizinin hikâyesinin kendisine ait olduğunu öne sürerek “2003’te yazdım. 6 ay önce dizi senaryosu olarak ‘Kızım Yaşar’ adıyla TV kanallarına önerdim. Fark ettim ki ‘Mayıs Kraliçesi’nde benim yarattığım ‘oto tamircisi kız’ karakteri kullanılmış. Emeğimi çalmışlar” diye açıklama yapmıştı.

        KORE’DEN BİRE BİR TERCÜME

        Dizinin yapımcısı Birol Güven ise Özyağcılar’ın hırsızlık iddialarıyla ilgili dava açacaklarını belirtip, “Bu dizinin senaryosu bize ait değil. Güney Kore’ye ait. ‘May Queen’ adında çok sevilen bir dizinin senaryosunu ücretini ödeyerek aldık ve bire bir tercüme ettirdik. Gemi tersanesinde kaynakçılık da yapan bir kızın aşk hikâyesi. Erdal Abi’de sanırım yanlış bilgi var, diziyi internetten bulup izleyebilir” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ