Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Bu yıldızlar parlamaya hazır GALERİ

        HAYAL KAHRAMAN ÖZALP (Çocuklar Duymasın-25 yaşında)

        Uzun bir aradan sonra ekranlara geri dönen, Çocuklar Duymasın’da Duygu karakterini canlandıran Hayal Kahraman Özalp, ekranların sevilen genç isimleri arasında yer alıyor. Genç yıldızın TRT 1’de yayınlanan İpsiz Recep’teki rolünün ardından aldığı bu teklifle hayatı değişti. Genç oyuncu, “Seçmeleri yapan ajansta bir arkadaşım çalışıyordu. Beni önerdi. Elemelere gittiğimde verilen sahneyi kusursuz bir şekilde canlandırmam gerekiyordu. Çok heyecanlandım. Bu yüzden kötü bir performans sergilemiş dahi olabilirim ama beğendiler. Ayrıca eski Duygu karakterine de benziyordum. Bunun da etkisi olduğunu düşünüyorum” diyor. Özalp, Çocuklar Duymasın setine gittiği ilk günü ise şu şekilde anlatıyor; “Sete ilk geldiğimde etrafta ne olup bittiğine anlam veremedim. Aynen seçmelerdeki gibi çok heyecanlandım ama şimdi her şey süper gidiyor diyebilirim” diyen Özalp, başka bir oyuncunun yerini aldığı için ilk başlarda tedirgin olduğunu daha sonra ise bu tedirginliğinin geçtiğini belirtiyor. Ayrıca Özalp, Çocuklar Duymasın’daki rolün kendisini geliştirmesine yardımcı olduğunu ve her gün sette yeni bir şeyler öğrendiğini dile getiriyor. Okul yıllarında mimar olmak isterken bir anda kendini oyunculuk yaparken bulan güzel yıldız, dizi bittiğinde kendine zaman ayırarak oyunculuk eğitimi almayı planlıyor.

        DİLARA ÖZTUNÇ (Küçük Sırlar-21 yaşında)

        “Küçük bir çocukken evin neşe kaynağıydım. Annemin kıyafetlerini giyer defileler yapar, müzikler açıp klipler çeker, tiyatro yaptığımı zannederek tüm arkadaşlarımı toplar gösteriler düzenlerdim. Oyunculuk her zaman hayalimdi” açıklamasını yaparak oyunculuğa başlama sebebini dile getiren Küçük Sırlar dizisinin sarışın yıldızı Dilara Öztunç, ancak bu hayali gerçekleştiğinde çok zor bir mesleğin başında olduğunu ve dikkatli adımlarla ilerlemezse yok olabileceğini bilerek yavaş yavaş ilerlemeyi tercih etti. Ali Poyrazoğlu’ndan oyunculuk dersi alan genç yıldızın ilk deneyimi ise Elif’in Günlüğü adlı bir sitcom’du. Öztunç, birkaç oyunculuk deneyimi olmasına rağmen yıldızının Küçük Sırlar ile parladığını düşünüyor. “Teklif geldiğinde bir an hazır olup olmadığımı kendime sordum. Bir kuvvet kendime inandım ve karar verip projeye dahil oldum” açıklamasını yapan genç oyuncunun en büyük hayali mimik yapmayı çok seven biri olarak Jim Carrey ile birlikte bir projede yer almak. Ancak şu anlık tüm bu hayallerini bir kenara bırakarak gelecek için yaptığı planları sırasıyla gerçekleştirmeye çalışıyor: “Hayat insana her gün yeni şeyler öğretiyor. Yaşamak, fotoğraf makinesinin deklanşörünün takılı kalması ile her saniyenin karelenmesi ve sadece birkaçının kayda değer oluşu gibi. Gelecek planlarım geçmişte yakaladığım o tek güzel karenin öncülüğündedir.”

        TÜRKÜ TURAN (Çakıl Taşları-24 yaşında)

        Reha Erdem’in Kosmos filminde Neptün karakterini canlandıran Türkü Turan, 24 yaşında olmasına rağmen daha genç göründüğü için genellikle çocuk rolleri teklif edilmesinden şikâyetçi. Genellikle gençlik dizilerinden teklif alan Turan, şu sıralar Çakıl Taşları dizisinde rol alıyor. Çocukluk yıllarını babasının sahip olduğu Bodrum Veli Bar’da ünlü oyuncularla geçiren genç oyuncu, bu kişiler sayesinde ileride ne yapmak istediğine karar verdiğini dile getiriyor ve ekliyor; “Sanatla uğraşan, sevdiği işi yapan insanların çok mutlu olduğunu gördüm hep. Sonra ben de severek yapabileceğim işin ne olabileceğini düşünmeye başladım. Yönetmen olmak istiyordum. Ortaokul ve lisede tiyatro kulüplerinde yer aldım ve zamanla yönetmenlik kadar oyunculuğu da sevdiğimi fark ettim. Bu alanda kendimi geliştirmek için liseden sonra Duygu Başar Ajans’a kayıt oldum.” Mimar Sinan Üniversitesi’nde sosyoloji eğitimi alırken birçok seçmeye katılan Turan’ın ilk oyunculuk deneyimi ise Annem dizisinde... “Mutlu olduğum yeri bulduğumu anladım ve oyuncu olmaya karar verdim” diyen genç oyuncu, boş zamanlarını kamera arkasını izleyip, teknik açıdan kendini geliştirerek değerlendiriyor.

        İPEK KARAPINAR (Küçük Sırlar-26 yaşında)

        Hatırla Sevgili ile oyunculuk kariyerine başlayan, şu anda Küçük Sırlar dizisindeki Arzu karakteriyle adını duyuran İpek Karapınar, sempatik gülüşüyle kalbimizi fethediyor. “Yaratıcılık, estetik gibi kavramlarla konservatuvarda keman eğitimi alırken tanıştım. Müzikle şahit olduğum soyut yaratıcılık, oyunculukla da birleşiyordu. Böylece müzik ile ruhların, diğer tüm somut malzemelerle de bedenlerin taklidini yaparak işe başladım” diyen genç oyuncu, Türvak’ta kendisine öğretmenlik yapan Zeki Alasya, Kayhan Yıldızoğlu, Emre Kınay ve Bora Seçkin’in kariyerinde büyük bir önem taşıdığının da altını çiziyor. Bir dönem dizisinin ardından Köprü ve Kurtlar Vadisi Pusu’da rol alan Karapınar, dram ağırlıklı projelerden sonra bu kez bir gençlik dizisiyle karşımıza çıkıyor. Oyuncu, Küçük Sırlar için teklifi geldiği zaman; “Senaryoyu incelediğimde hikâyenin ve oynayacağım karakterin hep farklı bir açılım içinde olacağı gerçeği beni heyecanlandırdı” diye düşünerek kabul ettiğini belirtiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ