Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Vatanım Sensin son bölüm fragmanı ve yeni bölüm özeti

        Halit Ergenç, Bergüzar Korel ve Onur Saylak'ın başrolleri paylaştığı Vatanım Sensin, 17. bölümüyle takipçileriyle buluşacak. Bu haftaki bölümde Cevdet ve Eşref Paşa karşı karşıya geliyor. İşte Vatanım Sensin yeni bölüm fragmanı ve özeti...

        VATANIM SENSİN YENİ BÖLÜM FRAGMANI VE ÖZETİ

        Cevdet, Eşref Paşa'yı vurarak vazifesine devam edebilecek mi? Bu eylem sonucunda Cevdet'in kimliği tamamen ifşa mı olacak?

        Cevdet'in hain durumuna düşmesi sonucunda; Yunanların yanında tekrardan yer alabilmesi için büyük bir sınavı geçmesi gerekmektedir. Mustafa Kemal'in emriyle bu vazifesine devam etmesi büyük önem taşımaktadır. Fakat bu göreve devam edebilmesi için tekrardan Yunanların güvenini kazanmalı ve Eşref Paşa'nın hayatına son vermesi gerekir. Eşref Paşa ise bu duruma kayıtsız kalamaz ve ölmesi durumunda Vasili'ye her şeyi anlatan bir mektubun iletileceğini Cevdet'e söyler. Vasili'ye teslim edilecek bu mektupta Cevdet ile alakalı tüm oyunlarının detayının yazacağını ve ona göre son kez düşünmesi gerektiğini belirtir.

        BİR ÖNCEKİ BÖLÜMDE NELER YAŞANMIŞTI?

        Yunan Başbakan yardımcısı, devasa Türk Bayrağı ile karşılaştıktan sonra Cevdet’in zindana kapatılmasını emreder. Başbakan Venizelos’un kararıyla yeniden sürgün edilecek Cevdet, esir kampına gönderilecektir. Vasili’nin de görevden alınması, Cevdet’in hayatını tehlikeye sokar.

        Cevdet’in zindana kapatılması, Anadolu direnişinin İzmir’e ulaşması adına olumsuz bir hamle olur. Yüzbaşı Yakup, Yunan askeri kılığında Cevdet’e Mustafa Kemal Paşa’nın Erzurum Kongresi konuşmalarını getirir. Cevdet’i bir an önce çıkarmak için birlikte hareket ederler.

        Erzurum Kongresi, İzmir’de geniş yankı bulur. Yunan konağındaki baloya damgasını vuran kararlar, savaşın şeklini değiştirmeye neden olacaktır. İzmir’in de milli mücadeleye katılması için önemli bir adım atılır.

        Türk Bayrağı’nın yere düşmesini engellemek için kendisini feda eden Haydar’ın cenazesi büyük bir kalabalıkla kaldırılır. Dikilen devasa Türk Bayrağı yeniden ellerde dalgalanarak, halk bir araya toplanır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ