Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mahkeme Eren Erdem’in tutukluluğunun devamına karar verdi

        CHP eski milletvekili ve kapanan Karşı Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Eren Erdem’in, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan yargılandığı dava kapsamında tutukluluk incelemesi yapıldı. Mahkeme, Eren Erdem’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

        Habertürk’ten Serdar Kulaksız’ın haberine göre, tutukluluk incelemesinin yapıldığı İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık Eren Erdem’i avukatları temsil etti. Duruşmaya Eren Erdem’in annesi Hüsniye Erdem, babası Hasan Erdem ile CHP genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen, Gamze Akkuş İlgezdi, Onursal Adıgüzel ile milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Erdoğan Toprak , eski milletvekilleri Barış Yarkadaş, Necati Yılmaz da katıldı

        TUTUKLULUĞUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

        Mahkeme heyeti, Eren Erdem’in üzerine atılı suçun niteliği, sanık hakkında beyanda bulunan diğer sanık beyanları, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir delillerin bulunması nedeniyle adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasının şu aşamada yetersiz kalacağını belirterek tutukluluğunun devamına hükmetti. Eren Erdem, birleştirilen Karşı Gazetesi davasının diğer sanıkları ile birlikte 31 Ekim’de Silivri’de hakim karşısına çıkacak.

        Duruşma bitiminde adliye önünde CHP’li genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri ile Eren Erdem’in avukatlarının da arasında bulunduğu grup tarafından basın açıklaması yapıldı. Gökçe Gökçen yaptığı açıklamada, "Eren Erdem mahkemeye getirilmedi. Avukatlar Eren adına savunma yapabildiler. 92 günün sonunda gerekçesiz siyasi bir kararla tutukluluğunun devamına karar verildi. Bu siyasi bir karardır diyoruz. Bu davanın takipçisi olacağımızı buradan ifade ediyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ