Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MALATYA DEPREM HARİTASI İLE RİSK DURUMU | Naci Görür Malatya'yı uyardı! “MTA haritasına çizilmemiş yeni bir fay olabilir” Malatya'da deprem mi olacak?
        1

        Malatya fay hattı deprem haritası ile riskli ilçeler... Malatya'da 27 Şubat Pazartesi günü Saat 12.04'te merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan deprem sonrasında Naci Görür sosyal medya üzerinden yeni bir açıklamada bulundu. Malatya'da yaşayanlar ilçe sınırları içinde aktif fay hattı sorgulaması yapmaya başladı. İşte Malatya'da yer alan aktif fay hatları hakkında güncel bilgiler...

        2

        NACİ GÖRÜR'DEN MALATYA DEPREMİ SONRASINDA AÇIKLAMA

        Prof. Dr. Naci Görür, "Yeşilyurt, Malatya'da 5,6 deprem oldu. Deprem Malatya Fayına paralel bir hat üzerinde. Doç. Dr. Cengiz Zabcı ve Prof. Dr. Ziya Çakır ile konuştum, bu fay MTA haritasına çizilmemiş yeni bir fay olabilir. Ama daha önce olmuş 7,6'lık depremin bu bölgeyi yüklemesi sonucu olduğu kesin." ifadelerini kullandı.

        3

        MALATYA'DAN FAY HATTI GEÇİYOR MU?

        Malatya'yı olası depremlerden etkileyecek üç büyük fay hattı mevcuttur. Bunlar; Doğu Anadolu Fay hattı, Malatya-Ovacık fay hattı, Çöşnük fay hattı.

        4

        MALATYA'NIN RİSKLİ İLÇELERİ NERESİ?

        Malatya'nın birinci dereceden riskli olan ilçeleri; Pütürge, Doğanyol, Kale, Doğanşehir, Yeşilyurt, Battalgazi ve Çolaklı'dır.

        5

        Malatya'nın ikinci dereceden riskli olan ilçeleri; Hekimhan, Taşdelen, Arapkır, Yoncalı, Hasançelebi, Kurşunlu, Yazıhan, Darende, Balaban, Kürecik, Levent, Akçadağ'dır.

        6

        DOĞU ANADOLU FAY HATTI NEREDE?

        Doğu Anadolu Fay Hattı, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş'a kadar devam ettikten sonra Erzincan'dan itibaren Kuzey Anadolu Fay Hattı ile birleşir.

        7

        MALATYA - OVACIK FAY HATTI

        Malatya-Ovacık Fay Zonu, Orta Anadolu ova bölgesindedir. Erzincan çek-ayır havzasının doğusundan ayrılan sol yönlü doğrultu atımlı Malatya-Ovacık Fay Zonu’nun toplam uzunluğu 240km'dir.

        8

        ÇÖŞNÜK FAYI

        Çöşnük fayı, Gündüzbey'den Malatya'ya gelen Su Taşıma Kanalının kenarından Doğanşehir'e kadar giden bir faydır ve uzmanların söylemlerine göre Doğu Anadolu fayının küçük bir koludur.

        9

        MALATYA'NIN EN SAĞLAM ZEMİNİ NEREDE?

        Malatya'nın en sağlam zemini güneyde yer alıyor.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ