Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? 2022-2023 mazot ve gübre desteği ne kadar, kaç lira ve ne zaman, ayın kaçında hesaplara yatacak, sorgulama nasıl yapılır? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci mazot ve gübre ödemelerine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. 2022 mazot ve gübre desteğinin 2023 Mart ayında ödenmesi beklenirken müjdeli bir haber verdi ve ödemelerin öne çekildiğini duyurdu. Peki, mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? İşte konuya ilişkin detaylar...

        2

        MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ ÖDEME TARİHLERİ

        Bakan Kirişci, 2023'ün Mart ayında ödenmesi planlanan 2022 yılı mazot ve gübre desteği ödemelerinin 6 ay öne çekildiğini açıkladı. Ancak mazot ve gübre desteği ödeme tarihleri net olarak belirtilmemekle beraber Eylül ayının son günleri ile Ekim ayının başında hesaplara yatırılması bekleniyor. Resmi açıklama geldiğinde haberimizde yer alacak.

        3

        MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

        Bakan Kirişci; "Biz 2023'te ödeyeceğimiz 2022 yılına ait desteklerimizi, mazot ve gübre desteklemelerimizi 6 ay öne çekip bu ayın sonunda önümüzdeki ayın başında en geç sizin kendinize ait Ziraat Bankası kartlarınıza ayni olarak yükleyeceğiz. Yani sadece mazot ve gübre alabileceksiniz. Çünkü biz üreticimizin kendilerine vermiş olduğumuz parayı sektör dışında veya başka bir amaçla kullanmasına rıza göstermeyeceğiz. İstiyoruz ki para tarım sektöründe kullanılsın. Bunun için 6 ay öncesinden size verilecek karta ayni olarak yüklenecek. Bu desteği inşallah bu ayın sonunda sizlere veriyor olacağız. Siz de tarlaya giderken ekim için öncesinden mazot ve gübrenizi kartınıza yüklenmiş olacak olan krediden kullanmış olacaksınız. Ziraat Bankası olarak verdiğimiz kredi var. Sübvansiyonlu krediler. Bunların bir kısmı 0 faizli. Bu kredilerin limiti 100 bin liraydı. Bunların limitini de 200 bin liraya çıkartıp bunun da yüzde 50'sini sadece mazot ve gübre alımında kullanmanızı sağlayacağız. Bunu da kısa sürede hayata geçireceğiz." dedi.

        4

        MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE KADAR?

        Bakan Vahit Kirişçi mazot ve gübre desteği fiyatlarına da değindi. Bakan Kirişçi; "Hububatta dekar başına 22 lira mazot ve 20 liralık gübre desteği vardı. Şimdi 22 liralık mazot desteğini 75 liraya, 20 liralık gübreyi 46 liraya çıkartıyoruz. Böylelikle dekar başına olan desteğimizi 121 liraya çıkarmış oluyoruz. Üreticinin sesine kulak vererek gereğini yaptık." açıklamasında bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ