Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Cumhuriyet'in yeni Ankara temsilcisi belli oldu

        Cumhuriyet gazetesi yönetimi, cezaevinde bulunan Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın yerine göreve Utku Çakırözer'i getirdi. Atamanın Balbay'ın tepkisine rağmen yapıldığı iddia edildi.

        Cumhuriyet Gazetesi yeni görevlendirmeyi gazetenin ilk sayfasından şöyle duyurdu:

        "Mustafa Balbay'ın tutukluluk durumunun yarattığı boşluk dikkate alınarak gazetemiz Yayın Kurulu Başkanı İlhan Selçuk ve diğer Yayın Kurulu üyelerinin görüş ve önerileri üzerine Ankara Temsilciliği'ne Utku Çakırözer getirildi. Mustafa Balbay, bugüne kadar olduğu gibi köşe yazarlığı, Yayın Kurulu ve Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeliğini sürdürecek.

        1970 yılında Eskişehir'de doğan Utku Çakırözer, lise öğrenimi sonrasında Bilkent Üniversitesi'nde mühendislik dalında lisans, siyaset bilimi alanında yüksek lisans derecelerine sahip oldu.

        Gazeteciliğe Cumhuriyet'te strajyer olarak başlayan Çakırözer, TRT ve Kanal-6'daki kısa süreli çalışmalarının ardından Milliyet gazetesinde dış politika, savunma ve siyaset alanlarında muhabirlik yaptı.

        Çakırözer, Pakistan'da öldürülen Amerikalı gazeteci Daniel Pearl anısına konan Uluslararası Daniel Pearl Basın Bursu'nu kazanarak 2008 yılında Los Angeles Times gazetesinde çalışma imkanı buldu.

        Fulbright Komisyonu tarafından verilen H. Humprey Bursu'nu kazanarak 2008-2009 akademik yılında Maryland Üniversitesi'nde gazetecilik eğitimi aldı. Aynı burs kapsamında Washington Post gazetesinde online gazetecilik deneyimi edindi. Utku Çakırözer, 2009 yılında Akşam gazetesinde Ankara Temsilciliği'ne getirildi.

        Nezih Demirkent ve Çağdaş Gazeteciler Derneği ödülleri sahibi. Gazi Üniversitesi ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nda gazeteci adaylarına ders veriyor. "

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ