Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya İnternet medyası Gezi olayları Twitter kullanıcısı 2 milyondan 10 milyona çıkardı

        Antalya’da düzenlenen 5’inci Uluslararası Terörizm Ve Sınır Aşan Suçlar Sempozyumu’nda Gezi olayları; PKK, Suriye ve El Kaide’den daha çok konuşuldu. Van Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Dr. Fuat Altunbaş, Gezi olaylarının Türkiye’de Twitter kullanımı sayısını artırdığınıve 2 milyon olan Twitter kullanıcı sısayısının 10 milyona kadar ulaştığını kaydetti.

        Altunbaş, “İnsanlar organize olmak için ve bilgiye ulaşmak için sosyal medya kullanıldı. Türkiye ve dünyada en çok kullanılan etiketler ‘Diren Gezi’ oldu” diye konuştu. Dünyada Gezi Parkı olaylarına benzer olayların Vancouver Ayaklanması, Londra Ayaklanması ve Boston Maratonu Patlaması olduğunu hatırlatan Altunbaş, “Londra’da polis halkın ayaklanmasını önlemek ve suçluları tespit etmek için sosyal medyayı etkin bir şekilde kullandı. Çok büyük paralar harcıyorlar. Şüphelilerin görüntülerini sosyal medya üzerinden yayınlayarak vatandaşlardan bu görüntüleri paylaşmalarını istiyorlar. Bizim de sosyal medya stratejileri oluşturmamız lazım” dedi.

        Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nden Dr. Murat Gözüben liise gezi olaylarının bilançosunun 140 milyon liralık maddi zarar olduğunu belirtti.

        ‘YEREL SORUNLAR KÜRESEL SORUNA DÖNÜŞÜYOR’

        Sempozyumun sonuç bildirgesini okuyan Polis Akademisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Önder Karakuş, küreselleşen ve karşılıklı bağımlılığın arttığı dünyada yerelde yaşanan bir sorunun başka ülke ve bölgeleri de tehdit eder hale geldiğini söyledi. Yrd.Doç. Dr. Karakuş, “Tunus, Libya ve Mısır’daki gelişmelerden Suriye’deki krize, Afrika Boynuzu özelinde Somali’den 2014 sonrası Afganistan’ın geleceğine kadar çok kritik husus küresel güvenliğin ilgi alanları olarak kalmaya devam edecektir” ifadesini kullandı. Suriye krizinin bugün gelinen noktada hem bölgesel hem de uluslararası dinamikler açısından etki alanını genişletmeye devam ettiğini aktaran Karakuş, Suriye’deki radikal grupların nitelik değiştirmesi, her geçen gün sayıları artan Suriyeli mülteciler, bu ülkenin geleceğinin şekillendirilmesine yönelik atılacak adımlar gibi pek çok konunun bölgesel dinamikleri doğrudan etkilediğini aktardı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ