Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Melih Gökçek istifa etti mi? Melih Gökçek Erdoğan görüşmesi sona erdi

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının ardından başka belediye başkanlarının da istifa edeceği gündeme gelmişti. Gökçek'in de adı bu başkanlar arasında geçiyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu iddianın sorulması üzerine "Şu an için yok ama olmayacağı anlamına gelmez" demişti. İki isim tüm bu gelişmelerin ardından ilk kez bir araya geldi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile de görüştü.

        REKLAM
         İran dönüşünde açıklama
        İran dönüşünde açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin belediyelerle ilgili sorusu üzerine "Biz, rutin, alışılmış, sıradan bir siyasi parti değiliz. Bizim siyasi partimiz, aynı zamanda bir davadır. Bu davaya inanmış olanlar, bu davaya gönül vermiş olanlar, gerektiğinde genel merkeze gelir istifasını teklif eder, ondan sonra da bir başka arkadaşla yola devam edilebilir. Zaten istifa eden de, partiden istifa amacıyla değil, bulunduğu makamı boşaltmak için o tür bir adım atar. Tabii bunları farklı yere çekme gayretine girenler de oluyor. Partideki görevleri, partinin üst yönetimi, gerektiğinde istifasını istemeden de alabilir. Belediyelerdeki durum tabii ki farklı. Onun iki yöntemi vardır: Partiden ihraç veya görevi ihmal veya kötüye kullanmaktan dolayı yapılabilir. Tabii ki biz bu yolları denemek istemiyoruz." demişti.

        MELİH GÖKÇEK'TEN AÇIKLAMA

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beştepe'deki görüşmesinin ardından Twitter profili üzerinden açıklamayapıyor.

        Gökçek, attığı tweetlerde şu ifadeleri kullandı;

        "Dün gece sayın Cumhurbaşkanımdan randevu talep etmiştim. Bu gece görüştük. Sayın Cumhurbaşkanıma Külliye'nin karşısına yapılacak müze ile ilgili projenin tüm detaylarını sundum. Ayrıca Büyükşehir'in devam eden projeleri konusunda çeşitli bilgiler verdi. Kamuoyunun bilgisine..."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ