Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Memur enflasyon farkı son durum 2022: Memur maaş zammı ve toplu sözleşme enflasyon farkı ne kadar olacak? - Merak Edilenler Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Memur enflasyon farkı yani memur maaş zammı enflasyon farkı TÜİK tarafından Ağustos ayı TÜFE oranlarının açıklanmasının ardından en çok merak edilip araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Ocak ayı memur maaş zammı enflasyon farkı ne olacak? İşte, öğretmen, polis ve hemşireler başta olmak üzere kamu görevlilerinin merak ettiği enflasyon farkıyla ilgili detaylar...

        6 AYLIK ENFLASYON FARKI ETKİLİ

        Memurlara 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşmede belirlenen artış oranı doğrultusunda zam yapılıyor. Son zam ise Haziran ayına göre 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme oranı dikkate alınarak yapıldı.

        REKLAM

        YENİ ZAM OCAK AYINDA

        Bir sonraki memur zammı Ocak ayında yapılacak. Ocak ayındaki memur zammı 6 aylık enflasyon farkı Aralık ayında tespit edilen (Ocak ayı başında açıklanan) yıllık enflasyon artış oranından Aralık ayı yıllık enflasyon artış oranının çıkarılması sonucu belli olacak.

        Ağustos ayı enflasyon oranları yüzde 80.21 olarak kaydedildi. Bundan Haziran ayı enflasyon oranı çıkarıldığında fark yüzde 3.59 olarak hesaplanıyor. Yani önümüzdeki aylarda üst üste enflasyon oranları Haziran ayı enflasyon oranı olan yüzde 78,622'nin altında gelmediği sürece ki tahminler bu ihtimali desteklemiyor. Memur zammı enflasyon farkı minimal yüzde 3.59 olacak.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ