Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son günlerde etkili olan şiddetli yağışların ardından baraj kapaklarının açılmasıyla birlikte Seyhan Nehri’nde su seviyesi yükseldi. Çukurova’yı besleyen en önemli su kaynaklarından biri olan nehirde taşkın meydana geldi.
        Taşkın nedeniyle Tarsus’a bağlı ova mahallelerinden Çöplü Mahallesi’nde geniş tarım arazileri sular altında kaldı. Bölgede özellikle ekili alanların zarar gördüğü bildirildi.
        Çöplü Mahallesi Muhtarı İrfan Teke, taşkınla birlikte çok sayıda çiftçinin mağdur olduğunu belirterek, "Yağışların ardından barajlardan yapılan su tahliyesiyle nehir yatağı taştı. Ovamızda geniş bir ekili alan su altında kaldı. Yetkililerden destek bekliyoruz" dedi.
        Bölgede hasar tespit çalışmalarının yapılması beklenirken, çiftçiler ürün kaybının boyutunun belirlenmesini ve gerekli yardımın sağlanmasını talep ediyor.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler