Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'de sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 9 şüpheliden 4'ü tutuklandı.


        İl Emniyet Müdürlüğünün açıklamasına göre, Dolandırıcılık Büro Amirliğince sosyal medyada kod isimler kullanarak dolandırıcılık yapan zanlılara yönelik çalışma başlatıldı.

        Çalışmada, kod isimlerle farklı illerden işsiz vatandaşları Mersin'e getirdikleri belirlenen şüphelilerin, bu kişilere banka hesabı açtırdıkları ve hesaplardan dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

        Şüphelilerin ayrıca açılan banka hesapları üzerinden ülke genelinde 12 müştekinin toplam 3 milyon 310 bin lirasını dolandırdığı da tespit edildi.

        Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 9 şüpheli gözaltına alınırken, zanlıların cep telefonlarına el konuldu.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan B.K, N.K, V.E. ve H.K. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı, diğer 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler