Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akdeniz Belediyesi, okulların kapanmasıyla birlikte mahalle evlerinde çocuklara ve yetişkinlere yönelik ücretsiz kurslar açtı. Bu çerçevede, uygulamalı tiyatrodrama ve halk oyunları kurs kayıtlarının başladığı bildirildi.

        Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Adanalıoğlu, Karacailyas, Çay ve Çilek Mahalle Evleri’nde uygulamalı tiyatrodrama ve halk oyunları kursları açıldı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bu merkezlerde, yıldızlar kategorisinde ortaokul öğrencilerine yönelik halk oyunları; 14 yaş ve üzeri öğrenciler ile tiyatro sanatına ilgi duyan vatandaşlara, eğitmenlerce uygulamalı tiyatro ve drama kursları verilecek.

        Konuyla ilgili bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, yaz tatilini daha iyi değerlendirebilmeleri için ailelere, çocuklarını kurslara kaydettirmeye çağırdı. Akdeniz Mahalle ve Kültür Evleri’nin adeta birer eğitimöğretim merkezi gibi vatandaşlara hizmet vereceğini belirten Gültak, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi sokağın risklerinden korumak ve onları her türlü tehlikeden uzak tutmak amacıyla kültürel ve sosyal projelere büyük önem veriyoruz. Geleceğimizi korumak istiyorsak öncelikle çocuklarımızı her türlü riskten uzak tutmalıyız. Bunun en etkili yolu da onların sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle buluşmalarını sağlamaktır. Bu açıdan, sadece çocuklarımızı değil, her yaştan insanımızı mahalle evlerimizde verdiğimiz kurslara, mesleki ve beceri eğitimlerine katılmaya davet ediyorum” dedi.

        Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü’nce verilen ücretsiz uygulamalı tiyatrodrama ve halk oyunları kurslarına çocuklarını kaydettirmek isteyen velilerin, kursun verildiği mahalle evine çocuklarının kimliğiyle başvuru yapmalarının yeterli olduğu ifade edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler