Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya VANDALLIK! Son dakika: Mescid-i Aksa yanarken kutlama yaptılar - VİDEO
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İsrail polisinin 7 Mayıs’ta Mescid-i Aksa’da yatsı namazı kılan Filistinlilere müdahalesi dün gece şiddetini artırarak devam etti. İsrail Gazze’ye hava saldırısı düzenlerken, Mescid-i Aksa'da namaz kılan cemaate yine saldırdı.

        Sosyal medyada paylaşılan videolarda ise, Mescid-i Aksa'nın bulunduğu yerleşkeden alevler yükselirken, Yahudilerin Kudüs Günü’nü kutladığı görüldü.

        "VİCDANSIZLIK VE AHLAKSIZLIK..."

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kudüs Günü'nü kutlayan Yahudilerin görüntülerine tepki göstererek, "Mabed yanarken kutlama yapanların vicdansızlık ve ahlaksızlıktan başka bir şeyle anılmaları mümkün değil." ifadelerini kullandı.

        İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik müdahalesi devam ederken, muhalif lider Yair Lapid, "Ülkenin bir yön değişikliğine ihtiyacı olduğunu hepimiz anlıyoruz. Birkaç gün içinde geniş anlaşmalara ve kamu yararına dayanan yeni, işleyen bir İsrail hükümetini kurabiliriz" ifadelerini kullandı.

        REKLAM
         İsrail'den kanlı saldırı!
        İsrail'den kanlı saldırı! Haberi Görüntüle

        KUDÜS'TEKİ KİLİSELERDEN ORTAK BİLDİRİ

        Öte yandan, Kudüs’teki Hıristiyan kiliselerinin başkanları 10 Mayıs'ta yaptıkları açıklamada, Mescid-i Aksa’da ve Doğu Kudüs'te yaşanan şiddetli çatışmaların "Barış Şehri olarak Kudüs halkının ve Kudüs'ün kutsallığını ihlal ettiğini" açıkladılar.

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “İsrail’in işgal ve zulmüne ve fanatik Yahudilerin ihlallerine dur demek için sağduyu ve vicdan sahibi tüm Müslüman, Hristiyan ve Yahudiler ortak mücadele etmeli.” İfadelerini kullandı.

        NETANYAHU KOALİSYON HÜKÜMETİNİ KURAMADI

        İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçtiğimiz hafta yeterli desteği bulamadığı için koalisyon hükümetini kurmakta başarısız oldu. Koalisyon hükümetini kuramayan Netanyahu, görevi Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'e iade etti.

        REKLAM

        İsrail'de 23 Mart'ta yapılan seçimlerde hiçbir parti, hükümeti kurmak için gerekli Meclis salt çoğunluğu olan 61 milletvekiline ulaşamamıştı.

        Netanyahu ve ona destek vereceklerini açıklayan partiler 52, Netanyahu karşıtı blok ise 57 milletvekilinde kalmıştı.

        Mecliste 7 sandalyesi bulunan Bennett'in partisi Yamina ile 4 milletvekiline sahip Ortak Arap Listesi her iki blokun da kesin olarak içinde yer almadı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ