Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Milyonda bir rastlanır! Fotoğrafta fark etti - Haberler

        ABD'de yaşayan 75 yaşındaki emekli Steven Lindberg, hafta sonu evinin yakınlarındaki ormanda yürüyüşe çıktı.

        Yanına fotoğraf makinesi almayı da ihmal etmeyen Lindberg, yürüyüşünün başlarında su samurunu görüntüledi. Bulunduğu ormanda farklı canlılarla karşılaşmadığını söyleyen emekli meclis üyesi, ardından çok güzel bir geyikle karşılaştı.

        O ANDA FARKLILIĞI DİKKAT ETMEDİ

        "Daha iyi bir açıdan görüntü etmek için geyiğin etrafında dolaşıyordum. Eğer ona çok yaklaşırsam, geyiği kaçırabilirdim" diyen Lindberg o gün geyiğin onlarca fotoğrafını çekti.

        Canlıyıyakından görüntülemeyi başaran Lindberg, geyikteki farklılığı o anda dikkat etmedi.

        REKLAM

        Geyiğin fotoğraflarını bilgisayarına yükleyen emekli adam, fotoğraflara yakından bakınca farkı anladı. Çünkü geyiğin boynuzları ikiden fazlaydı...

        Daha önce üç boynuzlugeyikle karşılaşmadığını ifade eden Lindberg'in paylaştığı fotoğraflar sosyal medyada yoğun ilgiyle karşılaştı.

        Veteriner Steve Edwards, konu üzerine yaptığı açıklamada üç boynuzlu geyiğe milyonda bir rastlanabileceğini söyledi.

        Kuzey Michigan Üniversitesi'nde vahşi yaşam dalında uzmanlaşan John Bruggink, üç boynuzlu geyiğin nadir olabileceğini fakat sayılarını takip etmenin zor olduğunu ifade etti.

        BOYNUZLARI HER SENE DÖKÜLÜYOR

        Geyiklerin boynuzları her sene üreme döneminden sonra düşüyor ve yerine yenisi çıkıyor. Her yenilenişte boynuzlardaki çatallar artıyor. Büyüme devresinde boynuzlar yumuşak ve süngerimsi oluyor. İçinden damarlar geçen kadifemsi ince bir deri ile kaplı olan boynuzdaki kan damarları büzülünce deri kuruyor. Geyik, boynuzlarını ağaçlara sürterek üzerindeki deriyi çıkartıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ