Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Muric'in rövanşı! Galatasaray'dan son dakika transfer haberleri - Futbol Haberleri
        1

        MURIC'İN RÖVANŞI!

        Kiralık sözleşmesi biten Badou Ndiaye'nin takımdan ayrılması Fernando Reges'in de satılmasının ardından sarı-kırmızılıların orta sahası boş kalırken teknik direktör Fatih Terim, orta sahaya acil oyuncu alınmasını istedi.

        2

        Türkiye'nin haberine göre; Fernando transferi sırasında Sevilla'dan Roque Mesa'nın sözünü alan sarı-kırmızılılar bu hamleyi bir süre daha bekletmeye karar verirken, bu süreçte Fenerbahçe'nin görüştüğü Ljubomir Fejsa için Galatasaray'a teklif yapıldı.

        3

        Tecrübeli orta saha oyuncusu için Galatasaraylı yetkililer Sırp futbolcunun menajeri ve Benfica kulübüyle görüşmede bulundu. Portekiz ekibinin Fejsa'nın bonservisi için 3 milyon avro istediğini bildirdi.

        4

        3 milyon euro bonservis ücreti sarı-kırmızılılar tarafından makul karşılanırken, Ljubomir Fejsa'nın menajeriyle de el sıkışıldı.

        5

        Teknik direktör Fatih Terim'e bu konuda bilgi verilirken, tecrübeli çalıştırıcı yapacağı değerlendirmelerin ardından kararını verecek. Sevillalı Mesa ile Sırp Fejsa'yı kıyaslayan Terim, iki oyuncu arasında tercih yapacak, Terim'in Fejsa'ya daha sıcak baktığı ifade edildi.

        6

        Sarı-kırmızılı yönetim Terim'in vereceği son kararın ardından operasyonu resmiyete dökmek için İspanya'ya çıkarma yapacak. Daha önce Partizan ve Olimpiakos formaları giyen 1988 doğumlu futbolcu, uzun yıllardır Benfica formasını terletiyor. Geçen yıl 33 maçta oynayan Fejsa gol ve asist katkısı yapamadı.

        7

        MENSAH SON ÇARE

        Star'ın haberine göre; Galatasaray, orta alan için Fulhamlı Seri, Al Ahlili Josef de Souza ve Benfica'dan Fejsa'yı transfer etmek için çaba harcarken bu oyunculardan herhangi birinde pürüz çıkma ihtimalini de göz önünde bulunduruyor.

        8

        Sarı-Kırmızılılar böyle bir durumda geçen sezon Kayserispor'da kiralık forma giyen, bu sezon ise tapusuyla birlikte alınan Bernard Mensah için harekete geçmeyi planlıyor. Aslan'ın yöneticileri Fatih Terim'in de onay verdiği bu oyuncu için Kayserispor'a 3 milyon euroluk bir teklif yapmayı düşününüyor.

        9

        Bu fiyat düşük bulunursa Ganalı oyuncu için satın alma opsiyonlu kiralık formülü önerilecek. Mensah geçen sezon Kayserispor'da 28 maçta 4 gol, 1 asistle oynadı.

        10

        BANEGA'DAN KÖTÜ HABER

        Galatasaray'ın 1 numaralı transfer hedefi Ever Banega'nın İstanbul yolu her geçen gün daha da kapanıyor...

        11

        Oyuncuyu bırakmak istemeyen Sevilla'nın dün Reading ile oynadığı hazırlık maçında Arjantinli ilk 11'de yer aldı.

        12

        10 numaralı formasıyla sahaya çıkan Banega, 45 dakika sahada kaldı. İspanyol basınına göre Sevilla, bu sezon Banega'yı kilit oyunculardan biri olarak görüyor ve takımdan göndermeyi düşünmüyor.

        13

        EMRE MOR İÇİN YENİ AÇIKLAMA

        Emre Mor ile anlaşmazlığa düşen menajerlik şirketi WBD Capital ve CEO'su Erik Alonso, henüz oyuncudan cevap alamadıklarını açıkladı.

        14

        WBD Capital CEO'su Erik Alonso, "Bir noktaya açıklık getirmek gerekirse, Emre Mor'un Galatasaray'a transferine engel olmaya çalışmıyoruz. Herkes gibi, çalışmalarımızın sonucunda ücretimizi almaya çalışıyoruz. Kim bedavaya çalışır? Galatasaray ve Emre Mor bize saygı göstermiyor. Şirketimizin çalışanları ve bakmaları gereken aileleri var. Benim için çok net bir şey var; Galatasaray taraftarları, yöneticilerinden büyüktür." dedi.

        15

        WBD Capital'in yayınlanan son mektubunda ise şu açıklamalara yer verildi:

        16

        "Emre Mor ve Galatasaray'dan henüz bir cevap alamadık. Sizi bilgilendirmek istiyoruz. İlk mektubumuzda 15 Temmuz Pazartesi gününe kadar sizden bir cevap istedik ve alamazsak yasal otoritelere gideceğimizi belirttik. Bize bu konuda cevap vermezseniz başka yol kalmıyor."

        17

        WBD Sports menajerlik şirketi, ilk açıklamasında Emre Mor'un kendilerine yetki vermesine rağmen Galatasaray'a transferinde şirketi devreden çıkarmaya çalıştığını ve yargıya gitmeyi düşündüklerini açıklamıştı.

        18

        Menajerlik şirketinin yaptığı Emre Mor'a gönderdiği mektupta; "Galatasaray tarafından 7 Temmuz 2019 tarihinde bize, anlaşmayı doğrudan kulüple müzakere etmeye çalıştığınız bildirildi. Önümüzdeki 3 iş günü içinde sizden yanıt alamazsak, hukuk ekibimiz gerekli adımları atacaktır" ifadeleri yer almıştı.

        19

        İspanya basını, WBD Sports menajerlik şirketinin onayı olmadan Türkiye Futbol Federasyonu'nun oyuncuya lisans vermeyeceğini yazmıştı.

        20

        MANUEL FERNANDES YİNE GÜNDEMDE

        Yeni sezona İstanbul´da hazırlanan Galatasaray´da bir yandan da transfer harekatı devam ediyor. Geçen sezon kiralık olarak takıma dahil olan Badou Ndiaye´yi düşünmeyen, Fernando´yu da Sevilla´ya gönderen sarı-kırmızılılarda orta saha takviyesi için girişimler sürüyor.

        21

        Sarı-kırmızılı ekipte gündeme gelen son isim ise bir dönem Beşiktaş forması giyen Manuel Fernandes oldu. Transfer döneminde şu ana kadar ağırlığı bonservisi olmayan oyunculara veren sarı-kırmızılılar geçtiğimiz sezon sonunda Lokomotiv Moskova ile sözleşmesi sona eren Portekizli orta saha ile görüşmelere devam ediyor.

        22

        İki tarafın sözleşme şartlarında belli bir mesafe kaydettiği öğrenildi. Kalan detaylarda da anlaşılması halinde ilerleyen günlerde transferin resmiyete dökülmesi bekleniyor.

        23

        2010-14 yılları arasında 3.5 sezon Beşiktaş forması giyen Fernandes, gösterdiği performansla beğeni toplasa da özel hayatıyla eleştirilere maruz kalmıştı. 33 yaşındaki Portekizli daha sonra 5 sezon taşıdığı Lokomotiv Moskova formasıyla 2 Rusya Kupası, 1 de lig şampiyonluğu kazanma başarısı göstermişti.

        24

        Öte yandan, Manuel Fernandes için girişimde bulunan tek Türk takımı Galatasaray değil. Gelecek sezon için iddialı bir takım kurmak isteyen Göztepe, tecrübeli oyuncunun menajerleriyle masaya oturdu.

        25

        Fernandes´i kadrosunda görmek isteyen Başkan Mehmet Sepil, yapılan görüşmelerde oyuncunun istediği yüksek yıllık ücret sonrasında masadan kalktı.

        26

        MEHMET TOPAL DA ALTERNATİFLER ARASINDA

        Galatasaray´da orta saha için öne çıkan diğer bir isim de Mehmet Topal. Tecrübeli orta saha her ne kadar futbol hayatını yurt dışında devam ettirmek istese de eski takımı da Mehmet Topal´ı kadrosunda görmek istiyor.

        27

        33 yaşındaki futbolcu, daha önce 4 sezon terlettiği sarı-kırmızılı forma altında 124 maça çıkmış ve 4 gol kaydetmişti. Tecrübeli futbolcu Galatasaray´da gösterdiği performansla daha sonra LaLiga ekiplerinden Valencia´ya transfer olmuştu.

        28

        BREZİLYA'DAN JOSEF İDDİASI

        Fernando'yu Sevilla'ya gönderen Galatasaray için Brezilya'dan sürpriz bir transfer haberi geldi. Brezilya'nın önemli medya kuruluşu Globo'ya göre sarı-kırmızılıların Fenerbahçe'nin eski oyuncularından Josef de Souza için temaslara başladığı iddialarının doğruluk payı var.

        29

        30 yaşındaki Brezilyalı futbolcunun kulübü Al-Ahli'nin, 11 milyon Euro bonservis bedeli ödediği tecrübeli futbolcu için önemli bir teklif beklediği bilgisi de aktarıldı.

        30

        Şubat ayında geçirdiği sakatlık nedeniyle Brezilya'da Vasco da Gama ile idmanlara çıkan Josef de Souza'nın sezon sonuna kadar kiralık olarak Brezilya'da kalması da gündemdeydi.

        31

        2015 yılında Sao Paulo'dan Fenerbahçe'ye transfer olup 3 sezon sarı-lacivertli formayı giyen Brezilyalı orta saha, geçen sezon başında 12 milyon Euro ücret ile Al-Ahli'nin yolunu tutmuştu.

        32

        SERİ TRANSFERİ ZOR

        Sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitecek olan Fernando'dan 4,5 milyon Euro bonservis geliri elde eden Galatasaray, orta sahaya takviye için Jean Michael Seri'yi de hedef olarak belirledi.

        33

        Nice'te gösterdiği performansın ardından Avrupa'nın devlerinin gözdesi haline gelen ve geçen sezon küme düşen Fulham'a transfer olan Seri için harekete de geçildi.

        34

        Galatasaray'ın Championship'te oynamaya sıcak bakmayan Fildişi Sahilli oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katmak için İngiliz ekibiyle masaya oturduğu öğrenildi.

        35

        İTALYA'DAN BİRÇOK TALİBİ VAR!

        Galatasaray, 27 yaşındaki yıldız için temaslarda bulunurken Seri'ye İtalya'dan da birçok kulübün ilgisi mevcut.

        36

        Çizme basınında yer alan haberlere göre Milan ve Roma, Seri için harekete geçmiş durumda. Seri'nin menajeri Franklin Mala geçen günlerde bir açıklama yapmış ve Roma ile transfer görüşmesi yaptıklarını doğrulamıştı.

        37

        Mala, "Roma harika bir kulüp. Seri, İtalya'da oynamaya sıcak bakıyor." ifadelerini kullanmıştı. Fulham ile olan sözleşmesi 2022 yazında sona erecek olan yıldız isim, geride kalan sezonda 34 maçta forma giyerken 1 gol ve 3 asist kaydetmişti. Seri'nin güncel piyasa değeri ise 25 milyon euro olarak gösteriliyor.

        38

        YENİ SUAREZ İÇİN KIRAN KIRANA PAZARLIK

        Mbaye Diagne'yi 15 milyon Euro gibi bir bonservis bedeliyle elden çıkararak transfere kaynak yaratma peşinde olan Galatasaray, Yeni Suarez olarak anılan Joaquin Zeballos için pazarlıklarda bulunuyor.

        39

        Uruguay Ligi'nde 14 karşılaşmada 11 gol atan, ülkesinde 'Yeni Luis Suarez' olarak anılan Zeballos için Juventud ile görüşen sarı-kırmızılıların Uruguay ekibine 1,5 milyon Euro istediği, Juventud'un ise kapıyı 3 milyondan açtığı öğrenildi.

        40

        Uruguay basını da bu transfer haberine yer vererek "Galatasaray, 2 milyon Euro'ya çıkarsa bu transfer tamamlanır" yorumu yapıldı. Ayrıca Galatasaray'ın Zeballos'a da yıllık 1,5 milyon Euro vermeyi düşündüğünü, oyuncunun da Muslera'dan bilgi alarak Galatasaray'a gelmeye sıcak baktığı öne sürüldü.

        41

        SLİTİ'YE TEKLİF VAR

        L'Equipe, Fransa'da bonservisi Dijon'da olan hücumcu orta saha oyuncusu Naim Sliti ile Galatasaray ve PAOK'un ilgilendiğini ancak, Suudi Arabistan kulübü Al-Ettifaq'ın resmi teklif yaptığını öne sürdü.

        42

        Haberde, Africa Kupası yarı finalinde Tunus ile Senegal karşısına çıkacak olan Sliti'nin bonservisi için Al-Ettifaq'ın 2.7 milyon euro teklif ettiği belirtildi.