Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'ta kar yağışının ardından etkisini artıran Sibirya soğukları nedeniyle ev ve iş yerlerinin çatılarında metrelerce uzunlukta buz sarkıtları oluştu.

        Kent genelinde günlerce süren yoğun kar yağışının ardından hava sıcaklığı gece saatlerinde sıfırın altında 20 dereceye kadar düştü. Dondurucu soğuklar nedeniyle özellikle çatı saçaklarında biriken kar ve eriyen suların donmasıyla dev buz kütleleri meydana geldi. Oluşan buz sarkıtları, yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde vatandaşlar için ciddi risk oluşturuyor. Çatılardan koparak düşme tehlikesi bulunan buz sarkıtlarına karşı vatandaşlar tedirginlik yaşarken, bazı riskli alanlarda gerekli önlemlerin alınmadığı gözlendi.

        Kar yağışının ardından etkisini artıran dondurucu soğukla birlikte çatılarda buz sarkıtlarının oluştuğunu söyleyen Tarık Yaşlak, belediyenin konu ile ilgili çalışma yapması gerektiğini ifade ederek, "Kar yağdıktan sonra havalar aşırı soğudu ve don oluştu. Buz sarkıtları fazlalaştı. Bu durum yayalar ve arabalar için zarar vermeye başladı. Yetkililerin bu konuda çözüm bulması bizi sevindirir. Buzların kırılması gerekiyor. Belediyenin bu işe el atması lazım" dedi.

        Vatandaşların kaldırımlarda yürürken buz sarkıtlarına dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Zafer Kaplan ise "Memleketimiz kış memleketi. Kar yağışları devam ediyor. Etkili olan kar yağışı soğukları da beraberinde getirdi. Kar temizleme çalışmaları devam ediyor. Özellikle çatılarda oluşan buz sarkıtlarına dikkat etmemiz lazım" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler