Nemrut Dağı’ndaki devasa heykeller karda kayboldu
Adıyaman'da bir grup dağcı eksi 22 derece soğuk, kar ve tipinin hakim olduğu Nemrut Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi. Zirveye yakın 3 farklı bölgede çığ düşerken, karşılama merkezinin kapılarının karla kaplandığı görüldü. Zirvedeki devasa heykeller de buz tutmuştu... Elazığ'da ise son bir haftadır -5 ile -10 derecede arasında hissedilen soğuk hava, Cip Baraj Gölü'nün büyük bir bölümünü dondurdu
ABONE OLDünya Kültür Mirası Listesinde yer alan 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı’nda ki devası heykeller eksi 22 derecede adeta buz kesti. Yoğun kar yağışı ve tipi sonrası kara gömülen heykellerin görüntüsü büyüledi.
Read more!
Dağcılık Federasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Mehmet Küçükkelepçe ve diğer dağcılar Hakan Sapdüzen, Necmettin Nur, Mehmet Ali Yılmaz dondurucu soğuk ve tipide Nemrut Dağı’na yürüyüş gerçekleştirdi.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ