Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sahilde buldu... Şaşkına döndü! - Son Dakika Haberleri
        1

        Her canlı kendisini farklı bir şekilde korur, savunur. Bukalemunlar renk değiştirir, kaplumbağalar kabuklarına sığınır, kokarcalar da özgün kötü kokularını çıkarırlar... Peki ya görünmezlik? İnsanların bile en çok sahip olmak istediği özelliklerden biri olan görünmezlik, bazı hayvanlarda mevcut. İşte savunma ve kamuflaj konusunda aşmış, şeffaf varlıklar...

        Yılan balığı! Avrupa'daki nehirlerde yaşayan bu canlının uzunluğu ortalama 60 ila 80 santim arasında değişiyor.

        2

        Cam bilyeye benzeyen bu sevimli canlının adı pleurobrachia pileus. 2.5 santime kadar büyüyebilen canlı, deniz üzümü olarak da biliniyor. Dokunaçları vücudundan yirmi kat daha uzun ve bu silahını avını sarmak için kullanıyor.

        3

        Ülkemizde Portekiz askeri olarak bilinen 'physalia physalis', iğnesiyle hem deniz canlıları hem de insanlar için ciddi etkilere yol açabiliyor. Dünyanın en tehlikeli denizanası türlerinden biri olan 'physalia physalis'in kök şeklindeki uzantıları nematosist zehiri ile kaplıdır. Denizanası, bu zehri diğer küçük canlıları felç ederek öldürmek için kullanır. Physalia physalis ılık okyanuslarda yalnız veya toplu şekilde yol alır. Hava yastığı şeklindeki görünüşü sayesinde rüzgarla beraber suyun üzerinde ilerler.

        4

        Salpa Maxima isimli şeffaf canlı sadece çok soğuk tuzlu sularda yaşayabiliyor. Bu balık jölemsi vücuduna su topladıktan sonra topladığı suları püskürterek hareket ediyor.

        5

        Amphipod Cystisoma Neptuni isimli bu canlı yarı saydam bir gövdeye sahip. Sadece fotoğraf makinesinin flaşı sayesinde görülebiliyor.

        6

        Karındanbacaklıların en ünlülerinden olan Pelagic Nudibranch avını yakalayabilmek için boynuzlarını kullanıyor. Uzunluğu 5.5 santime kadar çıkıyor.

        10

        Cassidinae. Kaplumbağa kabuklu böcek olarak bilinir.

        11

        İçi görünen kurbağa. 2011 yılında Elila Nehri'nde keşfedildi ve fotoğraflandı.

        12

        Cam kanatlı kelebek. Fırça bacaklı kelebek sınıfından olan bu canlı, Güney Amerika ve Şili civarlarında yaşıyor.

        22

        Tamamen şeffaf yağmur ormanları kurbağası. Amerikan yağmur ormanlarında yaşayan bu kurbağa türünün tüm organları açıkça görülebilmekte.

        23

        Hydromedusa.

        24

        Yılan balığı. Yılan balıkları hayatları boyunca renklerini değiştirirler. İlkin şeffaf, renksiz olan bu balıklar kahverengimsi bir sarı rengine bürünürler.

        34

        Transparan balıklar.

        35

        Şeffaf sümüklü böcek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ