Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Omicron belirtileri: Maske takma zorunluluğu bitti, tehlike sona ermedi! Omicron varyantı yeni belirtileri nedir, gripten farkı nedir?
        1

        Omicron varyantı koronaviürüsle mücadelenin ikinci yılında Türkiye ve dünyada baskın varyant olarak ortaya çıktı. Hızlı yayılması ve hafif atlatılmasıyla griple sık sık karıştırılan omicron varyantının kendine özgü belirtileri ortaya çıktı.

        2

        Maske yasağının kalkmasıyla birlikte korona virüs tehlikesi devam ediyor. Korona virüs kapsamında baskın varyant ise omicron olduğu için omicronun bulaş riski sürüyor. Peki, omicron varyantı belirtileri neler? İşte merak edilen omicron belirtileri...

        3

        OMICRON VARYANTI BELİRTİLERİ NELERDİR?

        Koronavirüsülün ilk belirtileri arasında yüksek ateş ve öksürük yer alırken Omicron varyantında ise bu belirtiler daha az oranda seyrediyor. Omicron varyantında şimdiye kadar tespit edilen en yaygın belirtiler ise şu şekildedir:

        4
        • Burun akıntısı
        • Baş ağrısı
        • Yorgunluk
        • Hapşırma
        • Boğaz ağrısı
        • Eklem ağrıları
        5

        YENİ OMICRON BELİRTİLERİ ÇIKTI

        Son günlerde Kovid-19'un Delta varyantının yanı sıra Omicron varyantı İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde vaka artışlarına sebep oldu.

        Ayrıca tüm Türkiye'de mevsimsel grip vakalarında da artış yaşandı. Bu durum, akıllara bu hastalıkların semptomları arasındaki fark ve benzerliklerin neler olduğu sorusunu getirdi.

        6

        Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, üç hastalığın semptomlarının neler olduğu ve hangi sıklıkla görüldüğüne ilişkin AA muhabirine açıklamada bulundu.

        Gribin sık görülen belirtilerinin öksürük, boğaz ağrısı, ateş, burun akıntısı, halsizlik, baş ağrısı, eklem ağrısı ve nefes darlığı olduğunu aktaran Oğuztürk, hapşırığın az görülen, koku ve tat kaybının ise çok az görülen belirtilerden olduğunu ifade etti.