Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Omicron varyantı belirtileri değişti! Yeni Omicron belirtileri neler, nasıl anlaşılır ve tedavi süresi kaç gün?
        1

        Tüm dünyada ve ülkemizde vaka sayısı patlamasına neden olan Omicron varyantı, bir kez daha günün hakkında en çok arama yapılan konuları arasında yer aldı. Yurdumuzun dört bir yanındaki milyonlarca vatandaşımız da, vaka sayılarının 90 binli sayılara ulaşması nedeniyle söz konusu varyantın belirtileri, kuluçka süresi ve buluşma durumu ile ilgili aramalar yapıyor. İşte ayrıntılar...

        2

        OMICRON VARYANTI BELİRTİLERİ NELERDİR?

        Koronavirüsülün ilk belirtileri arasında yüksek ateş ve öksürük yer alırken Omicron varyantında ise bu belirtiler daha az oranda seyrediyor. Omicron varyantında şimdiye kadar tespit edilen en yaygın belirtiler ise şu şekildedir:

        • Burun akıntısı
        • Baş ağrısı
        • Yorgunluk
        • Hapşırma
        • Boğaz ağrısı
        • Eklem ağrıları
        3

        YENİ OMICRON BELİRTİLERİ ÇIKTI

        Son günlerde Kovid-19'un Delta varyantının yanı sıra Omicron varyantı İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde vaka artışlarına sebep oldu.

        Ayrıca tüm Türkiye'de mevsimsel grip vakalarında da artış yaşandı. Bu durum, akıllara bu hastalıkların semptomları arasındaki fark ve benzerliklerin neler olduğu sorusunu getirdi.

        Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, üç hastalığın semptomlarının neler olduğu ve hangi sıklıkla görüldüğüne ilişkin AA muhabirine açıklamada bulundu.

        Gribin sık görülen belirtilerinin öksürük, boğaz ağrısı, ateş, burun akıntısı, halsizlik, baş ağrısı, eklem ağrısı ve nefes darlığı olduğunu aktaran Oğuztürk, hapşırığın az görülen, koku ve tat kaybının ise çok az görülen belirtilerden olduğunu ifade etti.

        4

        DÜNYADA BASKIN VARYANT KONUMUNDA

        Son bir hafta içinde dünya genelinde yaklaşık 22 milyon yeni Covid-19 vakası kayıtlara geçerken virüs nedeniyle 59 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti.

        Covid-19'un Alfa, Beta, Gamma, Delta, Lambda ve Mu varyantlarının hepsinin küresel çapta varlığının azaldığı, Omicron'un ise kendinden önceki varyantların neredeyse tamamen yerini aldığı kaydedildi.

        İnfluenza Verilerinin Paylaşımı Küresel İnsiyatifi'nin (GISAID) son bir ayda dünyadan topladığı 433 bin 223 pozitif Covid-19 numunesinin yüzde 93'ünün Omicron, yüzde 6,7'sinin Delta ve geri kalanların da diğer varyantlara ait olduğu belirtildi.

        Bu rakamlarla birlikte Covid-19'un küresel yayılımının Omicron üzerinden nitelendirildiği vurgulandı.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ