Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Yerel ekonomiye destek vermek amacıyla Cumhurbaşkanlığı himayesindeki Beni Hafife Alma (BHA) projesi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Migros’un ortaklaşa sürdürdüğü çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında Ordu Yumurta Üreticileri Birliği’ne sağlanan desteklerle kurulan yumurta üssünde kafessiz yöntemle üretilen yıllık 35 milyon adet yumurta, Migros mağazalarında tüketicilerle buluşuyor. Projeyle başta kadın üreticiler olmak üzere, 85 çiftçinin bölgede yarattığı istihdamla yerel ekonominin kalkınmasına güçlü bir destek sunuluyor.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen Beni Hafife Alma Projesi’nin (BHA) Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Tarım İl Müdürlüğü, Sınırlı Sorumlu Ulusal Yumurta Temin ve Tevzi Kooperatifi ve Ordu Yumurta Üreticileri Birliği iş birliğiyle üretilen yumurtalar Migros ile Türkiye’nin dört bir yanına ulaşıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Beni Hafife Alma Derneği Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Beni Hafife Alma Derneği Proje Koordinatörü Erkan Gürkan, Ordu Tarım İl Müdürü Kemal Yılmaz, Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı Alp Önder Özpamukçu, Migros Grubu İcra Kurulu Üyesi Ekmel Nuri Baydur ve Ordu Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Celal Sezgi’nin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında projenin kapsamı ve hedefleriyle ilgili bilgiler paylaşıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Beni Hafife Alma Derneği Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “‘Kendi kendine yeten Ordu’ sloganıyla başlattığımız ‘Nitelikli Tarım’ uygulamaları kapsamında üreticilerimizin ek gelir kaynaklarını arttırmak için yoğun bir çalışmaya girdik. Organik yumurta üretimini desteklemeye yönelik önemli çalışmalar yaptık. Pazarlama noktasında ORTAR şirketimiz vasıtasıyla yaptığımız girişimlerle, Ordu İli Yumurta Üreticileri Birliği’nin ulusal pazara ulaşmasını sağladık. 4,5 yıllık süreçte yumurta müteşebbislerimize 30.000 adet yarka, 103 bin 500 kg yem desteği verdik. Paketleme ve pazarlama noktalarında verdiğimiz desteklerle bölgemizde üretim yapan kadın üreticilerimiz ve küçük aile işletmelerimiz, Ordu Yumurta Üreticileri Birliği çatısı altında bir araya geldi.

Birkaç yıl öncesine kadar kapanma noktasına gelen işletmeler hızla üretime geçti ve bugün gelinen noktada yılda 35 milyon adet yumurta üretimi gerçekleştiriyoruz. Üretilen bu yumurtalar Türkiye’nin öncü perakende şirketi Migros aracılığıyla ülkenin dört bir yanında tüketime sunularak, kooperatif ve müteşebbislerimize önemli bir gelir sağlıyor. Bundan sonraki hedefimiz 50 milyon adede ulaşmak. Yine bu proje kapsamında yemde dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla yem üretim tesisi kurduk. Bu tür üretim modelleri, ihtiyaç duyulan diğer yapıların da kurulmasına öncülük ediyor. Yumurta üretiminin yaygınlaşması için bölgede yeni yumurta üreticilerini desteklemeye devam edeceğiz. Ayrıca, kooperatiflerimizle süt ürünleri üzerine yeni çalışmalar geliştiriyoruz” dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ