Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde bugüne kadar yapılmamış hizmetleri yapacaklarını belirterek, "Sizi mahcup etmeyeceğiz, yüzünüzü güldüreceğiz." dedi.

        Özel, Düziçi ilçesinde düzenlenen "halk buluşması" programında partililere hitap etti.

        İlçede, geçen yerel seçimi kazandıklarını anımsatan Özel, "Müthiş gayret ettik 2014'te olmadı. Israr ettik, defalarca geldim, 2019'da seçimleri aldık. Önce sevindik sonra üzüldük. Adını anıp değer katmayacağım ama birisi bizi üzdü, oylarımızı aldı, başka tarafa geçti." diye konuştu.

        Partililerin verdiği oyla Süleyman Algan'ın ilçede aday seçildiğini aktaran Özel, şöyle devam etti:

        "Şu anda Düziçi bütünleşmiş durumda. Hep beraberiz, birlikte kazanacağız. Bir söz verdim mi tutarım. Süleyman Algan belediye başkanı olacak, gelecek burada ramazan da bitmiş olacak inşallah hep beraber belediyenin önüne gideceğiz. Çıkacağım bir kahvesini içeceğim, bir kere de belediyenin önünde size hitap edeceğim. Bu arada Düziçi'nin derdi, sorunu çok. Boyunu aşan sorunları da var. Siz Süleyman Algan'ı belediye başkanı seçeceksiniz ya onun bir omzunda benim hep bir elim duracak. Genel Başkanın ilçesi burası. Bir de Süleyman Algan'ın bir omzu daha var. O omzunda da Mansur Yavaş'ın eli hiç eksik olmayacak. Düziçi'nde ne ihtiyaç varsa o çalışacak yapacak, zorlandığı yerde CHP'li belediyeler onun yardımına koşacak. Düziçi'nde bugüne kadar yapılmamış hizmetleri yapacağız, sizi mahcup etmeyeceğiz, yüzünüzü güldüreceğiz."

        Osmaniye'deki tek belediye başkanlarının Düziçi ilçesine bağlı Yarbaşı beldesinde olduğunu belirten Özgür Özel, Başkan Mustafa Kaynar'ın beldede halk ekmek ürettirip 3 liraya sattırdığını dile getirdi.

        CHP'li belediyelerin ekmek ürettirip sattığını aktaran Özel, Düziçi'nde de adayları Süleyman Algan seçildiğinde halk ekmek uygulamasının yapılacağını ifade etti.

        - "Türkiye'deki bütün öğretmenlere destek veriyoruz"

        Özgür Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Geçtiğimiz seçimlerden önce Recep Tayyip Erdoğan, öğretmen adaylarına, öğretmenliği üniversitede okumuş, öğretmen olmayı hak etmiş kişilere söz verdi. Dedi ki 'Mülakatı kaldıracağım, atama yapacağız'. Recep Tayyip Erdoğan geldiğinde 60-80 bin arasında atanamamış, ataması yapılmamış öğretmen vardı. 'Böyle şey olmaz, hepsini atayacağım' dedi. Şimdi 1 milyon öğretmen var. Bu 1 milyon öğretmen söz verilmesine rağmen mülakata sokuluyor, mülakat kaldırılmadı. Öğretmen kardeşlerimiz 'Mülakatsız, acilen 80 bin atama istiyoruz' diyorlar. Biz de öğretmenlerin yetiştiği Düziçi'nden Türkiye'deki bütün öğretmenlere destek veriyoruz, destek alkışı yapıyoruz."

        Özel, emeklilere de seslenerek, onların alım gücünün düştüğünü belirtti, iktidarın ekonomi yönetimini eleştirdi.

        CHP'nin gençlerin, kadınların, örgütün ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi olduğunu vurgulayan Özel, 5 Şubat'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden CHP Osmaniye İl Başkanı Mehmet Orhun Döğüşcü'yü rahmetle andı.

        Özgür Özel, vatandaşların Düziçi'nin Erzincan İliç gibi olmasını istemediğini belirterek, "Eğer altın madeni Düziçi'ne gelirse suya siyanür karışır çünkü madenin yeri tam su yatağının olduğu yer. Siyanür bundan sonra başta doğacak çocuklar olmak üzere hepimizin sağlığını tehdit eder. Açık maden olursa İliç gibi olur. Her şartta Düziçi'ne zararı olur. CHP olarak tavrımız her zaman net. Türkiye'nin dört bir tarafında halk sağlığına karşı hiçbir şeye 'evet' demeyiz." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler