Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Hayatını kaybeden Ayberk Pekcan'a veda... Ayberk Pekcan kimdir, kaç yaşındaydı ve neden öldü? - Son Dakika Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fatma Girik'in vefatının ardından bir acı haber de Ayberk Pekcan'dan geldi. Akciğer kanseriyle mücadele eden oyuncu hayatını kaybetti. Son olarak Dilber Ay'ın hayatının anlatıldığı filmde rol alan aktör, 51 yaşındaydı.

        GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

        Pekcan için bugün memleketi Mersin'de cenaze töreni düzenlendi. Törene, Pekcan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da katıldı. Pekcan'ın yakınları, törende gözyaşlarını tutamadı.

        Pekcan'ın naaşı, cenaze namazının ardından Tarsus Şehir Mezarlığına defnedildi.

        REKLAM

        SON MESAJI

        Pekcan, 22 Ekim 2021'de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, akciğer kanserine yakalandığını duyurarak, "Sevgili dostlar, 10 gün kadar önce sırt ağrısı şikayetiyle gittiğim doktorla başlayan süreç bugün bu noktaya geldi. Akciğer kanseri olmuşum. Tümör, karaciğer ve böbrek üstü bezlerine de sıçramış. Maalesef bu hastalık başlangıç evrelerinde hiç belirti vermedi. Kemoterapinin ilk günü. En büyük desteğim ailem yanımda, yakındaki arkadaşlarım da öyle. Sağlığıma kavuşmak için elimden gelen çabayı göstereceğim. Sağlık dileklerinizi ve dualarınızı esirgemeyin. Kalın sağlıcakla." ifadelerini kullanmıştı.

        .png
        .png

        "GÖZYAŞLARIMI TUTAMIYORUM"

        Acı haberin ardından Pekcan'ın meslektaşları yıkıldı. Büşra Pekin, "Canım Ayberk ağabeyim. Babacan ağabeyim. Göz yaşlarımı tutamıyorum. Seni çok seviyorum. Allah mekanını cennet eylesin..." mesajını paylaştı.

        ZAFER ALGÖZ

        Ne kötü bir gün… Oyuncu arkadaşımız Ayberk Pekcan, akciğer kanserini yenemedi. Başımız sağ olsun.

        ENGİN ALTAN DÜZYATAN

        Toprağın bol olsun Ayberk ağabey...

        MEHMET BOZDAĞ

        'Diriliş Ertuğrul' dizimizde oyunculuğuyla projemize ruh katan sevgili Ayberk Pekcan hakka yürümüştür. Dar-ı bekaya yürüyen Ayberk ağabeyimize Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.

        REKLAM

        DEVRİM YAKUT

        Ayberk... Çok üzgünüm... Nur içinde uyu.

        TOLGA KAREL

        Ah be ağabey... Nurlar içinde yat.

        BEYTİ ENGİN

        Vay be Teke Kazım… Canım Ayberk ağabey, nur içinde yat.

        AYBERK PEKCAN KİMDİR?

        Ayberk Pekcan, 22 Mayıs 1970 yılında Mersin'de dünyaya geldi. Çocukluğunu ve gençliğini Adana ve Mersin şehirlerinde geçirdi. Pekcan ilk ve orta öğrenimini Adana'da, Liseyi Mersin'de okuduktan sonra Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalını bitirdi. Ünlü sanatçı daha sonra da oyunculuk kariyerine İstanbul'da başladı.

        Ihlamurlar Altında', 'Yaprak Dökümü', 'Kurtlar Vadisi' ve 'Keşanlı Ali Destanı' gibi televizyon dizilerinde ana rollerde oynayan Ayberk Pekcan, 2010 yılında da başrolünde yer aldığı 'Saç' adlı sinema filmi ulusal ve uluslararası film festivallerinde ödüller aldı. Pekcan, 2012'de gösterime giren 'Aşk ve Devrim' adlı sinema filmindeki performansıyla 23. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülüne layık görüldü.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ