Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Özge Özpirinçci: "İyi ki bu kararı vermişim" diyebiliyorum
        9

        • Karakterlerinizden ve aralarındaki ilişkiden bahsedebilir misiniz?
        'Karsu' ve 'Filiz' arasında başta aslında artık birbirlerini olduğu gibi kabul ettiğini zannettiğimiz bir ilişki görüyoruz fakat 'Filiz'in yaptığı çok büyük bir hatayla aralarındaki ilişki tamamen kopuyor. Ve 3 sene sonra tekrar bir araya gelmek durumunda kalıyorlar. 'Reha' ile olan ilişkim, üzücü bir ilişki.... Yani aslında çok mutlu olabilecek bir çiftin verdikleri yanlış kararlardan dolayı ya da yaptıkları hatalardan dolayı maalesef heba olduğunu söyleyebiliriz. Üç tane çocuğu var; 'Tılsım', 'Kuzey' ve 'Selin'.... Bu üç çocuğu onun için tabii ki dünyadaki en önemli şey ama 'Tılsım' tabii ergen yaşlarına ulaştığı için onunla güzel çatışmaları da oluyor.

        10

        • Canlandıracağınız karakterlerle sizin aranızda herhangi bir benzerlik var mı?
        'Karsu' ve Özge'nin arasındaki benzerliğin sıfır olduğunu söyleyebilirim. Hayatımda ilk defa bir karakterle aramda hiçbir benzerlik yok. Hatta böyle ön çalışmalar zamanında Zeynep Hoca ve Nezaket Hoca ile çalışırken "Şimdi tabii Özge olsa böyle yapar ama işte Özge tabii bunu demez ama" diye hep böyle çalışmalarımızda 'Karsu' ile Özge'nin birbirinden ne kadar farklı iki insan olduğunu konuştuk. Tabii olduğum kişiden farklı karakterler oynamak hep çok hoşuma gidiyor. Çünkü kendi içimde de kapalı olan bir sürü kapıyı açıyorum, aralıyorum. Bazen içinden çıkan şey beni rahatlatıyor, bazen korkutuyor ama bu sefer böyle rahatlatıcı şeylerle karşılaşacak bir durum olacak gibi hissediyorum. Çünkü 'Karsu', çok daha uysal, çok daha sisteme ayak uydurabilen bir karakter aslında. Benim de zaten Özge olarak bu hayatta en çok zorlandığım şeylerden biri sisteme ayak uydurmak. Sistemi daha iyi yapabilmek varken ben,  "Neden hali hazırda işlediği için sadece devam eden bir sisteme ayak uydurayım" sorusu hep kafamda yankılanıyor. Hele ki büyüdükçe ve bir kız annesi olunca... Tek benzerliğimiz ikimizin de çocuğumuzun olması. 

        11

        • Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz, küçüklüğünüzden beri düşündüğünüz, hayalini kurduğunuz bir meslek miydi?
        Daha bugün yolda gelirken Emre Can var bizim prodüksiyonda, onunla sohbet ediyorduk. Hayatta herkesin bir hobisi olması gerektiğini söylerdi babam hep ve onun bir sürü hobisi vardı. Ben, hobimi ben işime çevirdim. Yani hobim artık benim profesyonel hayatım oldu. Bu sene mesleğimde 16'ncı yılıma giriyorum ve "İyi ki bu kararı vermişim" diyebiliyorum. Çok şükür... Ağabeyim, küçücük yaşlarda evde eğlenmek için oyun niyetine kısa skeçlerden oluşan filmler çekerdi. Beni, kuzenlerimi, komşularımızın çocuklarını, arkadaslarını oynatırdı. Çok eğlenceli bir aktiviteydi o bizim için. Çünkü hep "Oyun oynuyorduk." Şimdi hayatımı "oyun oynayarak" kazanıyorum.

        12

        •  Ne tip rolleri canlandırmayı daha çok seviyorsunuz?
        Dijital platformların hayatımıza girmesiyle özellikle kadın oyuncular için yelpazenin biraz daha genişlediğini söyleyebilirim. Ben her şeyi oynamak isterim. Eğer senaryo güzelse her rolü oynamak isterim. Bizim işimizde önce senaryo ve sonrasında da o senaryoya doğru ekibi kurmak önemlidir. Bu oyuncu seçiminden tutun da çekim mekânına kadar geniş yelpazesi olan faktörler. Bir iş başarılı oluyorsa, bütün bu faktörler ahenk içinde bir araya gelmiştir. Televizyon bir maraton. Hem oynadığınız dizinin tutmasını istersiniz hem de yolda yorulursunuz. O yüzden ekip çok önemlidir. Gün gelir siz ekibinizi motive edersiniz gün gelir ekibiniz sizi ayağa kaldırır.

        13

        • Sizin boş zamanlarınızda izlemeyi sevdiğiniz şeyler neler? Dizi, film vs...
        'Crown'un son sezon ilk bölümünü izledim ve tabii ki de ağladım. Hatta karavanda izledim... Sahneye girmeden önce kendimi ağlarken buldum. 'Succession'ı çok seviyorum, dönüp dönüp izleyebileceğim bir dizi... 'BoJack Horsemen'i çok seviyorum, her zaman izleyebilirim. 'Sex and The City' benim için en güzel çerezlerden biri. Böyle sanki "Canım bir parça çikolata istiyor" der gibi ara ara izlerim. Onun dışında bu geçtiğimiz iki sene çok konsantre olabildiğim bir dönem değildi. O yüzden sinema ve film konusunda bayağı bir geride kaldım.

        14

        • Yurt dışındaki izleyicilerinize neler söylemek istersiniz?
        Uluslararası arenada bu kadar çok seçeneğin içinde Türk dizilerini de, Türkiye'de çekilen dizileri de kendi izleme listelerine kattıkları için çok mutluyum. Çünkü bizim topraklarımız gerçekten çok fazla hikâye barındırıyor. Bunların hepsinin anlatılması imkânsız olsa da içlerinden seçtiğimiz hikâyeler aslında daha çok buzdağının görünen kısmı gönül isterdi ki hiçbir kaygımız endişemiz olmadan, başarı parametrelerimiz farklı olarak bu hikâyeleri anlatabilsek. Ama inşallah ilerleyen zamanlarda onun da olacağını düşünüyorum. Biz yazmaya, çekmeye, oynamaya, kurgulamaya devam edecegiz. Her türlü güzellikleri birleştirerek günün sonunda güzel diziler yapmaya çalışmaya devam edeceğiz. Umarız onlar da bizi izlemekten keyif almaya devam ederler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ