Pentagon: İran'ın nükleer programı 1-2 yıl geriletildi
Pentagon Basın Sözcüsü Sean Parnell, İran'ın nükleer programının 1-2 yıl geriletildiğini ifade ederken, hava saldırılarının "İran liderleri üzerinde çok büyük bir psikolojik etki yarattığına inandıklarını" belirtti
ABONE OLABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD’nin gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucu İran’ın nükleer programının “1 veya 2 yıl geriletildiğini” düşündüklerini iddia etti.
Pentagon Basın Sözcüsü Sean Parnell, günlük basın toplantısında konuştu.
ABD’nin 22 Haziran'da gerçekleştirdiği hava saldırılarında İran’a ne kadar hasar verilip verilmediği konusunda yeni bir analiz olup olmadığıyla ile ilgili soruya Parnell, İran’ın nükleer programını “en azından bir ila iki yıl geriye attıklarını” düşündüklerini savundu.
Parnell, “Muhtemelen iki yıla yakın olduğunu düşünüyoruz.” derken, öte yandan İran’ın nükleer tesislerine verdikleri zarar konusunda pozisyonlarının değişmediğini ve saldırıların tesisleri “tamamen yerle bir ettiği” görüşünü tekrarladı.
ABD'nin hava saldırılarının “İran liderleri üzerinde çok büyük bir psikolojik etki yarattığına inandıklarını” da söyleyen Parnell, “İran'ın nükleer kapasitesinin, hatta belki de bir daha bomba üretme isteklerinin de ciddi şekilde azaldığına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.