Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "CHP samimiyet testini kendi içinde deniyor"

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)'nin yalnızca başarısızlığın tartışmasını değil, kendi içinde samimiyet testini de denediğini ve bu testin sonucunu geçenlerin CHP'de daha iyi yerlere geleceğini söyledi.

        Bakan Taner Yıldız, Bolu'nun Gerede ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen 'Hayvan ve Emtia Panayırı'na katıldı. Yıldız, panayır alanını gezdikten sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

        "Dünyadaki global krize rağmen Türkiye'deki işsizlik rakamlarının azalacağı tahmin edildiğinde, bir kısım arkadaşlarımız biraz farklı bir tavırla karşıladılar." diyen Yıldız, ''Ama rakamlar onu gösteriyor ki işsizlik rakamları düşüyor. Bu yeterli midir? Hayır, yeterli değil. Ama dünyadaki olumsuz global krizin tesiri ile beraber geldiğimiz noktadır bu. Türkiye dünyadaki büyümeden daha hızlı büyümektedir.'' ifadelerini kullandı.

        Bakan Yıldız, Türkiye'nin OECD ülkelerinin ortalamasının daha üzerinde büyüdüğüne dikkat çekerek, şunları kaydetti: ''Türkiye'nin en son 2 çeyrekte açıklanan büyüme rakamlarını dikkate aldığımızda Çin'den daha geri kalmadığı görülmüştür Yani dünyada ilk sıradadır. O açıdan son derece önemlidir. Şu an bırakın bir kısım firmaların iflas etmesini, bir kısım ülkelerin dahi iflas ettiği bir ortamda bulunuyoruz. Türkiye kendine özgü dinamizmi ve siyasi istikrarıyla, en son referandumda aldığı iyi sonuçla beraber daha da şahlanarak önümüzdeki yıllara hazırlık yapacaktır. Türkiye'nin 1 trilyon dolarlık Gayri Safi Yurtiçi Hâsıla (GSYİH)'sının artık bu rakamında üzerine çıkıyor olması, borçlanma limitlerinin toplam varlığımıza göre oran olarak daha düşüyor olması, Türkiye'yi daha güzel günlerin beklediğini göstermektedir.''

        "CHP SAMİMİYET TESTİNİ KENDİ İÇİNDE DENİYOR"

        "CHP'de yaşanan tartışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Yıldız "Bu CHP'nin iç problemi. Ama CHP yalnızca başarısızlığının tartışmasını kendi içinde yapmayacak. Belki de bir samimiyet testini kendi içerisinde deniyor. Samimiyet testinden geçenler belki CHP'de daha iyi yerler alabilecekler. Bu konu bizim iş problemimiz değil, biz de şu anda demokratik bir ortamda izliyoruz.'' karşılığını verdi.

        Bakan Yıldız, açıklamasını şöyle sürdürdü: ''Ama vatandaşımızda şunu gördük. Özellikle referandum süreci içerisinde ne kadar samimi, ne kadar açık, ne kadar şeffaf, ne kadar dürüşt davranırsanız, vatandaşımız o kadar daha çok rağbet ediyor. Biz CHP'nin özellikle başörtü ile alakalı samimiyet testini geçemediği kanaatindeyiz. Özellikle bir rahibe benzetmesinin şahsi değil bir kurumsal kimliğe doğru gittiğini vatandaşımız herhalde kanaat getirdi ki, önemli bir tesir olduğunu görüyoruz. Daha farklı konular var. Biz geriye doğru artık bakmıyoruz. Dediğimiz gibi vatandaşlarımızın saat 17.00'a kadar pazar günü 12 Eylül'de 'evet'le 'hayır' karşı karşı karşıyaydı. Ama saat 17.00'dan sonra 'evet'le 'hayır' yan yanadır. Bizim için hizmet edilecek, Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a varıncaya kadar 73 milyon insanımız vardır. Ve herhangi bir ayrım yapmaksızın onlara hizmet vardır. Bizim uğraşımız da bu yöndedir.''

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ