Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Atilla Kart'tan şok iddia!

        CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, ''ortada kamu kaynaklı komplolar'' olduğunu iddia ederek, ''AKP bu komploların üstüne gidilmesini istiyorsa devletin ilgili mekanizmalarını çalıştırması gerekir'' dedi.

        Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı'na 1 Ocak'tan itibaren atanan İlker Aycı'nın bürokraside hızla yükseldiğini iddia eden Kart, şöyle konuştu:

        ''Aycı, 33 yaşında, 2004'te Başak Sigorta'ya genel müdür oluyor. Bu dönemde, 40 yıldan beri sit alanı kapsamında olan 20 dönümlük Çengelköy arsası İstanbul Büyükşehir Belediyesine 25 milyon TL'ye satılıyor. Bilgilere göre bu arsaya hastane yapılacak. Aycı'nın önlenemez yükselişi devam ediyor ve en son olarak Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtma Ajansı Başkanlığına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına alınıyor.''

        Atilla Kart, Van Belediyesinin iştiraki olan Mavi Kent A.Ş'de de yolsuzluk yapıldığını öne sürdü.

        Bu olayda merkezi hükümet ile yerel yönetimler arasındaki yolsuzluk mekanizmasının nasıl kurumsallaştığının görüldüğünü savunan Kart, AK Parti'li belediye başkanı döneminde Van'da, ''Hazine kaynaklarının belediyenin iştiraki olan bir şirkete nasıl peşkeş çekildiğinin, nasıl içinin boşaltıldığının'' bu olayda görüldüğünü iddia etti.

        Başbakanlık Tanıtma Fonunda da sahtecilik olayı olduğunu ileri süren Kart, Tanıtma Fonu Kurulu sekreterinin, kurulun, Başbakanın oluruna sunulan 2006 tarihli kararıyla, kendisine, Başbakanlık Müsteşarında bile olmayan usulsüz görevlendirme yetkisi tanıdığını iddia etti. Atilla Kart, bu şekilde dönemin Devlet Bakanı Beşir Atalay ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıltıldığını ve evrakta sahtecilik yapıldığını ileri sürdü.

        CHP'li Kart, AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu hakkında, evrakta sahtecilik yaptığı iddialarına ilişkin fezlekelerin 15-16 aydan beri TBMM'de beklediğini ifade etti.

        Bayramoğlu ile ilgili başka iddiaların da gündeme geldiğini söyleyen Kart, ''Bayramoğlu hakkında gümrük kaçakçılığı ve evrakta sahtecilik suçlamasıyla Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuluyor. Savcı, zamanaşımı süresi dolduğu gerekçesiyle takipsizlik kararı veriyor. Peki savcı, milletvekili dokunulmazlığı kaldırılmadığı sürece zamanaşımının işlemeyeceğini bilmez mi? Birilerinden cesaret aldığı içindir ki bilerek kanunsuzluk yapıyor'' dedi.

        MİLLETVEKİLLİ ADAYLIĞI

        Milletvekili aday adaylığı ve dokunulmazlıklara ilişkin bir soru üzerine Kart, ''O kişileri milletvekili dokunulmazlığına büründürme amacı mı var, yoksa o kişilerin milletvekili olmalarında bir kamu yararı mı var? Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve pek çok isim... Haksızlığa uğradığı konusunda genel bir kanaat oluşan bu ve benzeri kişilerin milletvekili adayı yapılmalarının doğru olduğu kanısındayım'' dedi.

        Atilla Kart, ortada kamu kaynaklı komplolar olduğunu öne sürdü.

        Bu süreçte AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu suçladığını ifade eden Kart, ''CHP Genel Başkanlık makamı savcılık makamı değildir. AKP bu komploların üstüne gidilmesini istiyorsa devletin ilgili mekanizmalarını çalıştırması gerekir. Kendine güvenen, namuslu, ahlaklı siyaset yapması, gerekenleri yapması... Gereken, devletin ilgili mekanizmalarının çalıştırılmasını sağlamaktır. Sanki Türkiye'yi yöneten AKP değilmiş gibi, birileri hedef saptırıyor. Komploları yaratanların aslında bu komploların üstüne gitmesini de bekleyemeyiz'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ