Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Peygambere nüfus cüzdanı çıkarttılar!

        Ali ZENGİN/ TRABZON (AHT)

        Hz. Muhammed’in doğumundan 1422 yıl sonra nüfus cüzdanını hazırladıklarını ve il müftülüklerine dağıttıklarını belirten Genç, şöyle konuştu: “Bu dünyada bir ilktir. Şimdiye kadar böyle bir çalışma düşünülmedi. Bu bir kimlik kartı değildir, bu bir nüfus cüzdanıdır. İstanbul’da basıldı. Ramazan ayına mahsus bir çalışmadır. Bana da 1000 adet geldi. Maliyeti 25 kuruştur, makbuz karşılığında 1 TL’ye satılmaktadır.

        İnşallah Resulullah efendimiz 1422 yıl sonra gelen bu kimlik dizaynından ve bildiriminden manen memnun olmuştur. Yüce Rabbim hepimizi O’na hizmetkâr eylesin ve şefaatına nail eylesin. Resulullah için ne yaparsak azdır.” Önlü arkalı kimlik kartında TC kimlik numarası gibi ifadelerin yanı sıra, Hz.Muhammed ile ilgili pek çok bilgi yer alıyor.

        Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı: Hazreti Muhammed’in kimlik kartı Kuran-ı Kerim

        Hz. Muhammed’in kimlik kartı, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’dir. Ayrıca bir kimlik kartı çıkarmanın bir anlamı yok. Hz. Muhammed’e kimlik kartı çıkarılmasına gelirsek, bunu ancak O’nun ailesi, kabilesi yapabilir, Araplar yapabilir. Bize düşmez o. Bizim Kuran-ı Kerim’imiz peygamberimizin kimlik kartıdır.

        Peygamberimiz için hazırlanan nüfus cüzdanı ortalığı karıştırdı

        Trabzon'un Of İlçesi Müftüsü Mehmet Genç'in Hz. Muhammed için hazırlattığı nüfus cüzdanı ortalığı karıştırdı. Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, olayı şık bulmadığını belirtirken, nüfus cüzdanını dağıtan Of Müftüsü Genç, "Bakanlar Erdoğan Bayraktar ile Veysi Eroğlu'na da bunlardan verdiğini söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın müftü hakkında soruşturma açmaya hazırlandığı bildirildi.

        İstanbul'da bulunan 'Peygamberimizi Tanıtma ve Kültür Vakfı' tarafından hazırlatılan nüfus cüzdanlarından kendisine de gönderildiğini ve dağıttığını belirten Of Müftüsü Mehmet Genç, "Bu iş galiba başımızı ağrıtacak" dedi. Haberin HABERTÜRK gazetesinde yayınlanmasının ardından Müftülüğün telefon yağmuruna tutulduğunu belirten Genç, Hz. Muhammed'in sembolik nüfus cüzdanını hediye olarak vatandaşlara dağıtmasının bazı kesimler tarafından yanlış anlaşıldığını belirtti.

        PEYGAMBERİMİZ İÇİN CEZAYA RAZIYIM

        Müftü Genç, "Bu kimlik kartı parayla satılmaz. Ramazan hediyesidir. Peygamberimizi tanıtım amaçlıdır. Çocuklarımız, yavrularımız bunu cebinde taşısa ne zararı olur? Bunları İstanbul'da bulunan , "Peygamberimizi Tanıtma ve Kültür Vakfı" yaptı. Bana da yolladı. Ben de burada Müslüman kardeşlerimize hediye ettim. Bu kimliklerden birer tane de Bakanlar Veysel Eroğlu ile Erdoğan Bayraktar'a elden hediye ettim. Para ile satılmasına kesinlikle karşıyız dedim. Çünkü peygambere hizmet para ile olmaz. Bu işi izinsiz yaptığımız için galiba başımız ağrıyacak. Halbuki bu şahsi bir faaliyettir. Başımıza gelecek olan şey de peygamber efendimiz yüzünden gelecekse gelsin. Buna gönlümüz açıktır. Peygamberi tanıtmaktan dolayı ceza alacaksak alalım" dedi.

        İL MÜFTÜSÜ: ŞIK BULMADIM

        Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, Hz. Muhammed'e ait aile bilgilerinin yer aldığı kimlik kartını şık bulmadığını dile getirdi. Konuyu Diyanet İşleri Başkanlığı'na bildirdiklerini ifade eden Çakı, "Yapılan hiç de şık değil. Müslümanlığa, peygamberimize hizmet böyle olmamalıydı. Hazırlanan bu kartın para ile satıldığı eğer doğru ise çok yanlış. Biz bir soruşturma açmadık. Konuyu Diyanet İşleri Başkanlığı takip edecek" dedi.

        Ali ZENGİN/ TRABZON (AHT)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ