Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Medya Zaytung'ta yer alan "Ateist olduğu gerekçesiyle istifası istenen köy imamı geri adım atmıyor: Mesleğime profesyonelce yaklaşıyorum" başlıklı "haber" diyanethaber.com.tr internet sitesinin tepkisini çekti.

        Diyanet mensuplarının forum sitesi diyanethaber.com.tr Zaytung’a malzeme olacak bir habere imza attı.

        "ATEİST İMAM"

        Mizah sitesi Zaytung, geçtiğimiz günlerde yayınladığı haberinde, Muğla’nın Milas ilçesi Ortancalar Köyü’nde çalışan ateist bir imamın hikayesini yazmıştı.

        Uydurma haberde şu ifadeler kullanılmıştı:

        Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ortancalar Köyü'nde görev yapan İmam Seyfi Çalışkan (28), ateist olduğunu açıklamasıyla birlikte Türkiye'nin gündemine oturdu. Geçtiğimiz cuma günü hutbede ateist olduğunu itiraf eden Çalışkan'ı Diyanet İşleri Başkanlığı jet hızıyla istifaya davet ederken, genç imam ise işine profesyonel olarak yaklaştığını belirterek "Ben inanırım, inanmam ayrı konu ancak işimi en iyi şekilde, layığı ile icra ederim" sözleriyle istifa etmesini gerektiren bir durumun olmadığını kaydetti.

        DİYANETHABER.COM.TR'DEN YALANLAMA

        Mizahi haberleriyle tanınan Zaytung’un bu haberine Diyanethaber.com.tr’den yalanlama geldi.

        Mizah sitelerine malzeme olacak açıklamada şunlar kaydedildi:

        “Her tarafı tamamen uydurma olan bu haber hakkında görüştüğümüz Milas ilçe müftülüğü haberin tamamen yalan olduğunu, Milas’da Ortaca isminde bir köy olmadığını ve Milas müftülüğünde de Seyfi Çalışkan isminde bir görevlinin olmadığını, çalışmadığını söylediler.”

        Site, okurlarını "Din görevlisi kardeşlerimizi özellikle dikkatli olmaya çağırıyoruz" diye uyarırken Zaytung 'un adını "reklamını yapmamak" için zikretmekten de kaçındı.

        "TAMAMEN YALAN VE UYDURMA" UYARISI VAR

        Mizah sitesi Zaytung, yayınlarını, "Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel materyal, html kodlarına varıncaya kadar yalandır, uydurmadır" diye tanımlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ