Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam Kaymakamlıktan şartlı altın

        Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde, hafta boyunca dünyaya gelen çocuğuna Peygamberin veya kızlarının adlarını verenlere Kaymakamlık tarafından altın hediye edileceği açıklandı.

        Tatvan Kaymakamlığı, Tatvan Belediyesi ve Tatvan Müftülüğü'nce organize edilen ve Yeni Çarşı'da başlayan etkinliklere Tatvan Müftüsü Sebhatullah Kızılşah ve vatandaşlar katıldı. Burada açılış konuşmasını yapan Müftü Kızılşah, bu programın amacının milletçe bütünleşme ve dayanışmayı sağlamak olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından etkinliklere katılanlara gül dağıtılıp etli pilav ikram edildi.

        KAYMAKAMLIKTAN ALTIN

        Kutlu doğum haftası nedeniyle Tatvan Kaymakamı Murat Erkan da yazılı bir açıklama yaptı. Birçok etkinliğin yapılacağını belirten Kaymakam Erkan, "Hafta boyunca temizlik şöleni, sabah namazı, kahvaltı etkinliği, ziyaret programları, konferanslar, sinema gösterimi, Kur'an ziyafeti gibi etkinlikler olacak. Ancak en önemli etkinliklerimizden biri, hafta boyunca dünyaya gelen kız yada erkek çocuklarına Peygamber Efendimizin isimlerinden, yada kız çocuklarına peygamber efendimizin eşlerinin veya kızlarının isimlerini verenlere 1 adet altın hediye edeceğiz" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ