Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Prof. Dr. Adem Sözüer: Bunu tartışmak utanç verici

        'Adalet' temasıyla bu yıl 9'uncu kez düzenlenen Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali açıldı. 22 - 28 Kasım arasında gerçekleştirilecek olan festivalin Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki açılış törenine sinema ve sanat dünyasından önemli isimleri katıldı.

        Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, açılış konuşmasında 9 yılda birçok konuyu gündeme getirdiklerini belirterek şunları söyledi; "Her hesaplaşma hukuk devletine uygun yapılmalıdır. Yeni çağa girerken sanal dünyada da adalet sağlanmalı. Gençleri ve çocukları çok önemsiyoruz. Bir kız çocuğu iklim değişikliğine olan tepkisini dile getirip dünyanın dikkatini çekiyor. Bizde ise kız çocuğunun, tecavüzcüsüyle evlendirilip evlendirilmemesi konuşuluyor. Bunun tartışmasını yapmak utanç verici."

        REKLAM

        Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin yönetmeni Prof. Dr. Bengi Semerci ise yaptığı konuşmada gösterilecek filmlere ilişkin bilgi vererek, "Bütün zorluklara rağmen bazen ayağımız taşa takılsa da bazen yaptıklarımız bir işe yaramıyor gibi gelse de adalete olan inancımızla o güçle ve herkese adaletin gerçekten gerekli olduğuna inandığımız için biz bu film festivaline gücümüz yettiğince devam edeceğiz" dedi.

        Açılış töreninde onur ödülleri takdim edildi;

        Sinema Onur Ödülü: Yeşim Ustaoğlu

        Akademik Onur Ödülü: Stephen Thaman

        Sinemaya Katkı Ödülü: Prof. Sami Şekeroğlu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ