Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika deprem açıklaması: Prof. Dr. Naci Görür'den, Maraş ve Çorum depremlerine ilişkin değerlendirme! - en son nerede deprem oldu

        Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre, Çorum'un Mecitözü ilçesinde dün saat 00.34'te, 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremden 2 saat kadar önce de, saat 22.20'de, Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.

        PROF. DR. GÖRÜR İKİ DEPREMİ DEĞERLENDİRDİ

        Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu iki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. İşte Görür'ün, yaşanan iki depremle ilgili değerlendirmesi...

        "KAF, YAN KOLLARLA ETKİLİ OLMAYA ÇALIŞIYOR"

        "Arkadaşlar, Ağcakoyun-Mecitözü/ Çorum'da 4.3 deprem oldu. Su sığ deprem KAF'a bağlı, Taşova-Çorum Fay zonu içerisinde. KAF bu yörelerde enerjisini yitirdiği için yan kollarla etkili olmaya çalışıyor."

        "NURHAK DEPREMİ, 6 ŞUBAT'IN ARTÇISI"

        "K.Maraş, Nurhak'ta 4.0 deprem oldu. Deprem, 6 Şubat'ta kırılan Çardak Fayı üzerinde ve bu fayın Malatya Fayı ile kesiştiği bölgede, dolayısıyla bir artçı deprem olarak nitelendirilebilir."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ