Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Gabriele Amorth çocukken, her Pazar günü, Roma'nın yaklaşık 400 kilometre kuzeyindeki bir İtalyan şehri olan Modena'da Katolik ayinine götürülürdü.

Ancak dikkatini dini ayinlerden çok, kilisenin etrafında oynadığı saklambaça veriyordu.

O zamanlar bu yaramaz çocuğun dünyanın en ünlü şeytan kovucularından biri olacağını kimse tahmin edemezdi.

Şeytan çıkarma hakkında kitaplar yazan ve bir Netflix belgeseline de konu olan Peder Amorth 160 binden seans iddiasıyla, şimdi bir Hollywood filminin de kahramanı oldu.

Nisan ayında dünya çapında vizyona giren ve başrolünde Russell Crowe'un yer aldığı The Pope's Exorcist isimli film, Peder Amorth'un iki kitabından uyarlandı.

2016 yılında 91 yaşında bir akciğer hastalığından ölen İtalyan din adamı, tecrübelerini, “Bir Şeytan Çıkarıcı’nın hikayesi” ile “Bir Şeytan Çıkarıcının Yeni Hikayeleri” kitaplarında toplamıştı.

Sürpriz atama

Gabriele Amorth 1 Mayıs 1925'te dünyaya geldi. İkinci Dünya Savaşı'nda bir partizan olarak Nazilere karşı savaştı ve hatta savaşın bitiminden on yıllar sonra askeri cesaret madalyasıyla ödüllendirildi.

Hukuk ve gazetecilik diploması aldı ve bir süre Hristiyan Demokrat Parti saflarında siyaset yaptı. Aynı yıllarda dini anlatı konusunda bir yeteneği olduğunu da keşfetmişti.

Peder Amorth, 1954'te rahip olarak atanmasına rağmen, ancak 32 yıl sonra şeytan kovucu ünvanı aldı. Bu kararın kendisine bağlı olmadığını söylediği de kayıtlara geçti.

Ataması, o dönem Roma Kilisesi'nin en üst idari yetkilisi olarak görev yapan ve şeytan çıkarma ayrıcalığını belirli rahiplere devretme yetkisine sahip olan Kardinal Ugo Poletti (1914-1997) tarafından yapıldı.

Peder Amorth, 1986 yılında bir sabah Kardinal Polleti’nin makamına uğramıştı.

Sohbet sırasında, 36 yıl boyunca Roma Piskoposluğunun şeytan kovucusu olarak görev yapan Peder Candido Amantini'ye (1914-1992) olan hayranlığından bahsetti.

Peder Amorth’ın aktardığına göre, Kardinal Poletti, Peder Amantini'nin asistanı olarak çalışması için o saniyede onu bir şeytan kovucu ilan etti.

Ele geçirilmiş olma emareleri neler

Peder Amorth birkaç gün sonra göreve başladı. İlk iş olarak Katoliklikte şeytan çıkarma seansının olmazsa olmazı 21 kuralı ezberledi.

Şeytan kovma seanslarında hem Eski hem de Yeni Ahit'te bahsediliyor. Vatikan ayinlerle ilgili yönergelerini en son 1999’da güncelledi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ