M. Fatih Çıtlak ile Ramazan Sohbetleri
Meleklere, kitaplara ve peygamberlere iman, kadere, ahiret gününe iman...
ABONE OLKıymetli dostlar! Bir kişi Müslüman olduğunu iddia ediyorsa, itikad ve akaidini tam bir ciddiyetle okumalı ve öğrenmelidir.
Akaid ve itikad bilgileri “Amentü” olarak bildiğimiz; iman esaslarını anlatan metnin açıklanmasından ibarettir. Yani “Amentü billah” (Ben Allah’a (CC) iman ettim) dediğimizde hangi Allah’a (CC) iman ettiğimizi, akaid ve itikad bilgilerimiz ortaya koyar.
İman etmek kelimesini bile anlamak için kendimizi bir gözden geçirmemiz icap eder. Kur’ân ve sünnet ışığında kişinin nasıl bir inanç yapısına sahip olacağı çok güzel bir şekilde ortaya konulmuş ve kitaplarda özetlenmiştir. Bir kişi iki-üç saatini ayırsa bu itikad maddelerinin hepsini öğrenebilir. Fakat maalesef bugün toplumumuzda birisi bize gelse, hatta Müslüman olmak istediğini söylese, bir Müslüman’a “Bana Allah’ı (CC) anlat!” diye sual etse, ona verebilecek cevabımız var mıdır?
Maalesef bendeniz sizlerin bir kardeşi olarak yüzlerce defa şahit oldum ki birçok insan nasıl bir Allah’a (CC) inandığını bile dört-beş cümleyle aktaramayacak kadar bu bilgilerden mahrum ve acınacak haldedir.