Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Gareth Southgate'in penaltı kumarı tutmadı! - Futbol Haberleri

        İtalya ile İngiltere, yenilgisiz geldikleri EURO 2020 finalinde Wembley'de mücadele etti. Normal süresi 1-1 sonuçlanan maçta uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca kazanan penaltı atışlarıyla İtalya oldu. İkinci uzatma devresinin tamamlanmasına yaklaşık iki dakika kala İngiltere Teknik Direktörü Gareth Southgate oyuncu değişikliğine başvururken penaltı vuruşları için Marcus Rashford ve Jadon Sancho'yu oyuna aldı.

        İtalya'da Berardi, Bonucci, Bernardeschi penaltı atışlarını golle değerlendirirken, Belotti ve Jorginho ise penaltıdan faydalanamadı. İngiltere'de Kane ile Maguire'ın penaltıları golle sonuçlanırken, Rashford, Sancho ve Saka penaltıdan faydalanamadı. Penaltılar sonunda İngiltere'yi 3-2 mağlup eden İtalya, kupanın sahibi oldu. Gareth Southgate'in penaltı kumarı işe yaramazken maçın ardından Rashford, Sancho ve Saka'nın sosyal medya hesaplarına ırkçı saldırılarda bulunuldu.

         İngiltere'de penaltıları kaçıran siyahi isimlere ırkçı saldırı!
        İngiltere'de penaltıları kaçıran siyahi isimlere ırkçı saldırı! Haberi Görüntüle

        Southgate BBC’ye, "Bana bağlı, antrenmanda yaptıklarımıza dayanarak penaltı kullanacaklara ben karar verdim. Kimse tek başına değil, ekip olarak birlikte kazandık.' açıklamasında bulundu

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ