Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Rıdvan Dilmen, Beşiktaş - Fenerbahçe derbisini yorumladı: "Fenerbahçe'yi mahveden an..." - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Rıdvan Dilmen, NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol programında Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ettiği derbiyi yorumladı. Dilmen, Fenerbahçe'nin attığı golden sonra takımın mahvolduğunu söyledi. Dilmen'in açıklamaları şöyle:

        2

        Fenerbahçe için hep, gerginlikten en çok faydalanan takım denir ama deplasmanda gerginlik Fenerbahçe'ye yaramaz. Ev sahibinin oyuncusunu atmaya çekinir ama deplasman takımından atar.

        3

        Gerginlikten kaçmak için kaleye Volkan Demirel'i değil de Kameni'yi tercih etmiş olabilir. Ayrıca karşı karşıyalarda Kameni daha iyi olabilir. Bu sebeple tercih etmiş de olabilir.

        4

        Futbolda ölümüne oynamak diye bir şey yoktur, her zaman %30 bir enerji saklarsın ama derbilerde bu %30'u da icabında kullanırsın.

        5

        İki teknik adam Şenol Güneş ve Aykut Kocaman'ı kavga ettirmek için çok şey yapıldı, bugün göreceğiz başarılı olunmuş mu! Aykut Kocaman 40 cümle kursun bir sorun çıkmaz, kimseyi kırmaz rencide etmez, Şenol Güneş de böyle bir hoca diyebiliriz.

        6

        Ali Koç Fenerbahçe futbol takımına da bir Obradovic lazım demiş ama Fenerbahçe'nin Obradovic'i Aykut Kocaman'dır. Teknik adamları maç sonrası eleştirebiliriz, oynanmışı konuşmak eleştirmek çok kolaydır ama öncesi yapılan planlar tahminler çok zordur.

        7

        Sakatlıklar nedeniyle Beşiktaş takımı uzadı, Fenerbahçe'nin belki oyun planı bozulmuştur. Yani sakatlıklar hesapları değiştirdi.

        8

        Başakşehir - Fenerbahçe maçını Rıza Çalımbay geldi izledi ve Fenerbahçe gibi oynamak istedi ama Trabzonspor maçı 1-0 kaybetti. Fenerbahçe, Başakşehir taktiğiyle oynar mı bilmiyorum çünkü Beşiktaş Başakşehir gibi bir takım değil.

        9

        İLK YARI SONU

        Fenerbahçe'nin attığı gol de 25-30 cm ofsayt var gibi gözüküyor. Isla penaltıyı yapmak, Quaresma ise penaltıyı almamak için çok uğraştı. Quaresma'nın pozisyonu da penaltı gibi gözüküyor.

        10

        Fenerbahçe müthiş bir 20-25 dakika oynadı ama sonra oyundan düştü, Beşiktaş ise kendi oyununa dönünce oyun üstünlüğünü eline aldı.

        11

        MAÇ SONU

        Beşiktaş'ı maçın başında çok tutuk buldum ama sonra iyi oynamaya başladı. Fenerbahçe ise 20-25 dakika iyi oynadı sonra oyun üstünlüğünü kaybetti.

        12

        Garip bir şekilde Fenerbahçe favoriydi. Ancak ben ev sahibi takımları her zaman %5, %10 daha önde görüyorum. Beşiktaş'ın son dakikalarda attığı gol ikili averaj için çok kritikti.

        13

        Aykut Kocaman santim santim kontrollü oynayan bir hoca. Şenol hoca ise 4'lü forvet oynamaya alışmış hücum futbolu oynatan bir hoca. Münih'te daha savunma ağırlıklı bir taktikle çıkmıştı Şenol hoca. Sonuç olarak kaybetti.

        14

        Fenerbahçe'nin ofsayttan attığı gol Fenerbahçe'yi mahvetti. Çünkü o gol Beşiktaş'ı kendi futbolunu oynama adına tetikledi. Şenol hoca 'maçı kaybedersek biz gidiyoruz, biz böyle bir takım değiliz' dedi. Sonra oyun içinde değişiklikler yaptı ve işe yaradı.

        15

        Penaltı pozisyonu fotoğraf penaltısıdır. Fenerbahçe'nin yediği 2. golden önce de bana göre faul var. Üçüncü golden önce de ofsayt olabilir. Hakem hocalarımız daha iyi yorum yapabilir o pozisyona.

        16

        Ancak Beşiktaş oyun olarak da arzu olarak da Fenerbahçe'nin bir adım önündeydi. Aykut Kocaman taktik antrenörü. Kaybediyorken bile çift forvete dönmedi. Aldığı tek risk Valbuena oldu.

        17

        İzleyen herkes bu güneşe kar dayanmaz demiştir. İkinci yarıda Beşiktaş tek kale oynadı. Aykut hoca 2. yarı dengeledik demiş ama nerde dengeledi?

        18

        Fabri bire bir pozisyonlarda bence ligin en iyisi. Hangi kaleciyi tercih edersin derseniz Muslera derim. Ancak bire birlerde Fabri daha iyi.

        19

        Şenol Güneş'in en büyük başarısı Vida'yı çıkartmaktı. Gol atmış bir oyuncuyu çıkardı. Sonrasında da çift forvete dönüp baskıyı iyice kurdular.

        20

        ÇEBİ'NİN YAPTIĞI AÇIKLAMALARA TEPKİ

        Ahmet Nur Çebi’nin dediği “Benim matematiğim kötü” falan bunlar olmaz. Kaç yaşında iş adamısınız, 2. başkansınız... 100 yıllık kulüpler alaylı konuşulmaz. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray farketmez. Aykut Kocaman ile Çebi de çok iyi dosttur.

        21

        Bütün stat Aykut Kocaman’a küfrediyor. Sebebi ise senin yöneticinin yaptığı algı. Yakışmıyor bunlar Çebi size. Bunlar hoş şeyler değil. Yaşını başını almış insanlarsınız. Sen Aykut ile abi kardeş gibisin.

        22
        23
        24

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ