Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Aşı oranı düşük iller arasında bulunan Erzurum'da, aşılamanın artması için İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir koordinesinde başlatılan seferberlik devam ediyor.

Read more!

Kent meydanı, alışveriş merkezi ve havalimanında kurulan çadırlarda vatandaşa randevusuz aşı yapan ekiplere destek için İl ve İlçe Sağlık müdürlükleri ile hastanelerden takviye personel görevlendirildi.

Hastane girişlerinde görevlendirilen aşı ikna ekiplerinin yanı sıra 164 personel, her gün ambulans ve tahsis edilen araçlarla ilçeler ile şehir merkezinde aşı olmadığı belirlenen kişilerin evlerine gidip onları iknaya çalışıyor.

Yaklaşık 1 haftadır hayata geçirilen uygulamayla kent genelinde günlük ortalama aşı sayısı 10 binin üzerine çıktı.

İl Sağlık Müdürü Bedir, sağlık görevlilerinin salgınla mücadeleyi azim ve kararlılıkla sürdürdüğünü söyledi.

Covid-19'a karşı en etkili gücün aşı olduğuna dikkati çeken Bedir, "Arkadaşlarımız Erzurum'un her tarafında ev ev, kapı kapı geziyor. Oturmak, 'Aman sen de' demek en kolayı. Şehri ve vatandaşımızı yeni dalgadan, yeni varyantlardan korumak istiyoruz. Aşılardan sonra ölümler, aşısız genç ve orta yaşlara kayıyor. Bunu her gün televizyonlarda görüyorsunuz. Aşıyı hafife almadan ve ertelemeden en kısa sürede olalım" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ