Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Ata, "Günde 1 kadeh şarap, kanserden koruyor" iddiasının bir şehir efsanesi olduğunu belirterek, "Koruyucu değil, bilakis kanserojen olabilir" dedi.

Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Ata, Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde kanser hakkında yaklaşık 150 aile hekimine verdiği konferansta, kulaktan kulağa dolaşan yanlış bilgilere de değindi. Kimi zaman "Günde 1 kadeh şarap kanserden koruyor" şeklinde bir iddia duyduğunu belirten Doç. Dr. Alper Ata, böyle bir şey olmadığını belirterek, "Koruyucu değil, bilakis kanserojen olabilir" dedi. Doç. Dr. Ata, alkol ile kanser arasında doğrudan ilişki olduğunun altını çizdi.

"AZ DA İÇİLSE ETKİSİ VAR"

Doç. Dr. Alper Ata, zaman zaman kendisine konuyla ilgili sorular geldiğini belirterek, "Alkolün kanserden koruduğunu gösteren bir bilimsel çalışma sonucu yok. Tam aksine, araştırmalar gösteriyor ki kanserle alkol arasında doğrudan ilişki var. Alkol kullanan kişilerin kanser olma riski, kullanmayanlara göre daha fazla. Üstelik bunda miktarın az olmasının bir önemi yok. Düzenli içilen günlük bir kadeh kırmızı şarap ile ağız içi, özefagus, meme ve kalın barsak kanserleri riski artmaktadır. Günde bir kadeh şarap, koruyucu değil bilakis kanserojen olabilir. Günde 1 kadeh şarabın kanserden koruduğu iddiası, bir şehir efsanesi" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ