Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Ebru Erdoğan / HT Gazete

İnternetteki reklamlarında 'ilaç' gibi gösterilen ve cinsel gücü artırdığı iddia edilen ürünler, market ve akaryakıt istasyonlarında satılıyor. Hekimlere göre enerji içeceği gibi sunulan bu ürünler sağlığı olumsuz etkileyebilir.

Cinsel gücü artırdığını iddia eden içecekler, 'enerji içeceği' görüntüsü altında marketlerde satılmaya başladı. Sağlık Bakanlığı onayıyla eczanelerde satılması gereken bu ürünler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan onay aldıklarını iddia ederek ürünleri raflara koydu. Bakanlık ise cinsel uyarıcı hiçbir ürüne izin vermediklerini dile getirdi.

Türkiye'de çok bilinen iki markayla enerji içeceği üreten Altanea Gıda şirketi, ürettiği iki ayrı enerji içeceğiyle aynı adı taşıyan cinsel isteği artırıcı ürünleri, kutulara '+18' ibaresi ekleyerek marketlere çıkardı. Erkekler için +18, kadınlar için de Pink Paradise (pembe cennet) olarak satılan ürünlerin içinde, ginseng özütü, kafein, turnera yaprağı ekstraktı gibi maddeler bulunuyor. Hekimler, üründen yüksek dozda alındığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirterek tüketicileri uyarıyor. Bu arada Tarım Bakanlığı 'izin vermeyiz' dese de içeceklerin satışı sürüyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ