Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Okul ayakkabılarında ayak sağlığının önemine işaret eden uzmanlar, ayakkabı tabanının şoku emebilen özellikte olması gerektiğini belirtirken, kösele ayakkabı giyilmemesi önerisinde bulundu.

Ayak ve ayak bileği cerrahisi alanında uzman olan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tahir Öğüt, vücudun tüm ağırlığını ve yorgunluğunu ayakların çektiğini belirterek, doğumdan itibaren ayak sağlığı için doğru ayakkabı seçilmesi ve ayak bakımının önemine işaret etti.

Bebeklerin doğduklarında düztaban olduklarını, bu durumun 5 yaşına gelene kadar devam ettiğini anlatan Öğüt, bu nedenle ilk 5 yaşta çocuğa ''ortopedik ayakkabı'' adı altında özel bir ayakkabı veya özel tabanlık yaptırmanın para israfı olduğunu söyledi.

İLK 5 YAŞTA ÇIPLAK AYAKLA YÜRÜNMELİ

Bu tür ayakkabıların zarar da verebileceğini belirten Öğüt, ''Zira ilk 5 yaşa kadar en sağlıklısı çıplak ayakla yürümektir. Düztabanlık konusunda bugün tıpta kanıtlanmamış ve hala tartışılan birçok nokta olmasına rağmen ilk 5 yaşta özel ayakkabı veya tabanlık kullanmanın gereksizliği, çıplak ayakla yürümenin daha sağlıklı olduğu artık tartışılmamaktadır'' dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ