Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 'Erkeklerde regl olurmuymuş' demeyin!

        HABERTURK.COM / SAĞLIK SERVİSİ

        Bir ankete göre erkeklerin yüzde 25'i “erkek adeti” gördüğünü belirtti.

        vouchercloud.co.uk nin yaptığı ankete yarısı erkek ve minimum 12 aylık ilişkisi bulunan 2,412 kişi katıldı. Çalışmaya göre erkekler, bu durumun kızların adetine çok benzediğini belirttiler. Bu belirtiler ise şöyle; kramplar, yorgunluk, sinirlilik ve kolayca sinirlenme...

        Dailymail'in haberine göre; her 3 kadından ikisi partnerinin adet yaşadığını belirtip, buna inanıyor. Bazı kadınlar, partnerinin yaşadığı adeti kendisininkinden daha zor idare ettiğini söylüyor.

        Sinirlilik, normalden daha fazla yorgun olmak, erkeklerde çoğunlukla açlık, daha çabuk sinirlenme ve şişlik en belirgin semptomlar arasında bulunuyor.

        Araştırmaya katılanların yüzde 12'si kilosundan rahatsız olduğunu ve şişlik hissetiğini itiraf etti. Bu ankete göre partnerlerden birinin bu dönemdeyken diğerinin destek olduğu çoğu kişi tarafından onaylandı. Ancak kadın partnerlerin yüzde 33'ü partnerlerine “biraz erkek ol” diyormuş.

        Normal bir erkek ortalama 97 dolarını abur cubur ve yemeğe harcıyor ama adet gören erkeklerde bu ortalama 124 doları buluyor.

        Derby Üniversitesi'nden Dr. Aubeeluck, “Bu semptomlara stres yol açabilir ya da herhangi bir ağrıyla kadın ve erkeğin başa çıkmasının farklı olması, erkeklerdeki belirtilerin farklı olmasına sebep olabilir" dedi.

        Erkeklerde regl dönemi belirtileri:

        1. Asabiyet: Yüzde 56

        2. Normalden daha fazla yorgun olmak: Yüzde 51

        3. Çikolata ve dondurmaya artan istek: Yüzde 47

        4. Sürekli acıkmak: Yüzde 43

        5. Kolayca üzülme: Yüzde 43

        6. Şişkinlik: Yüzde 15

        7. Kiloları konusunda daha hassas olma: Yüzde 12

        8. Kramp: Yüzde 5

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ