Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Evde kanser yapan eşyalar nelerdir?
        1

        Kanser sinsi bir hastalık ve herkesin bir gün bu hastalığa yakalanma ihtimali var. En azından kendi evinizde önlem almaya başlayabilir, bu korkunç hastalığa karşı korunabilirsiniz.

        2

        Aşağıdaki ürünleri hayatımızdan çıkaramasak da onlara alternatif olanlarla değiştirmeye özen gösterirseniz, siz de kendi evinizde kanser illetine karşı bir adım atmış olursunuz.

        3

        Oda parfümleri: O çok güzel kokan oda parfümleri içerdikleri formaldehit ile başlı başına birer tehdittirler. Mümkün olduğunca zeolit ya da doğal yağlar içeren ürünleri tercih edin.

        4

        Dekoratif boyalar: Ahşap boyamada kullanılan tutkal, akrilik boyalar ve çözücüler kanserojen maddeler içerirler.

        5

        Boyalar: İçlerinde uçucu organik madde miktarı en az olan ürünü seçmeye özen gösterin. Elbette fiyatları da buna bağlı olarak yüksek olacaktır ama sizin ve sevdiklerinizin sağlığı için değmez mi?

        6

        Otomotiv ürünleri: Temizlik ürünleri bir yana, motor içinde kullanılan ürünlerin çoğu toksittir. Bu tarz ürünleri elinizden geldiği kadarıyla evinizden uzak tutmaya çalışın.

        7

        Mumlar: Yapay olarak esanslandırılmış olanlarından uzak durmaya çalışın, doğal olarak hazırlanmış olanları tercih edin.

        8

        Kuru temizleme: Seçtiğiniz kıyafetlerin kuru temizlemeye ihtiyaç duymamasına özen gösterin. Eğer kuru temizlemeyi kullanmak zorundaysanız, sıvı karbondioksit yöntemini kullanan dükkânları tercih edin. Biliyoruz çok zor ama imkânsız değil.

        9

        Mikrodalga: Asla mikrodalga fırın kullanmayın, kullansanız bile plastik kaplarda bir şey ısıtmayın.