Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bangladeş'te yaşayan minik Emon'un kafası tam 9 kilo
        1

        Beyinde su toplanması anlamına gelen hidrosefali teşhisi konulan minik Emon'un kafası sürekli büyüyor. Buna bağlı olarak da Emon, konuşamıyor, yürüyemiyor, kollarını ve bacaklarını bile hareket ettiremiyor.

        2

        Daily Mail'in haberine göre; Bangladeş'in güneyinde yaşayan iki yaşındaki Emon'un kafası tam 9 kilo ağırlığında... Bu nedenle de küçük çocuk sürekli bakıma muhtaç bir halde...

        3

        KAFASI SÜREKLİ BÜYÜYOR!

        Emon'un sezaryenle doğumundan beri sürekli büyüyen kafasına çare arayan anne ve baba, minik Emon'un rahatsızlığına teşhis koyabilecek doktor bulamadıklarını belirtiyorlardı.

        4

        Ama minik Emon'a en sonunda hidrosefali yani beyinde su toplanması teşhisi konuldu.

        5

        Doktorlar, bu durumun baskı yapması nedeniyle beyne zarar verdiğini ama bu hastalığın tedavisinin Bangladeş dışında bir ülkede yapıldığını açıkladılar.

        6

        Ailesi çok fakir olan minik Emon'un ebeveynlerinin yurt dışına çıkacak maddi durumları ise maalesef bulunmuyor.

        7

        TEDAVİ EDİLMEZSE...

        Tedavi edilemesi durumunda Emon'un rahatsızlığı uzun vadede zihinsel ve bedensel engellere ve hatta kalıcı beyin hasarına sebep olabilir. Doğuştan gelen ve bebeklerde görülen hidrosefali, annenin gebelikte kabakulak ve kızamıkçık hastalıkları yaşaması sonucunca gelişen komplikasyonlar neticesinde bebeklerin etkilenmesiyle ortaya çıkıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ